≡ Menu

10 kawasan pelik dan aneh di dunia

Sesungguhnya Allah Taala telah menjadikan dunia ini sebagain bukti kewujudanNya. Dalam Al-Quran, Allah Taala telah berfirman:

“Dialah yang menjadikan segala yang di bumi untuk kamu dan Dia berkehendak menuju langit, lalu dijadikannya tujuh langit dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu”.
( al-Baqarah 2 : 29 )

Dunia ini telah Allah Taala jadikan sebagai bukti bahawa kewujudanNya. Keindahan alam semulajadi ini menjadi bukti bahawa Allah Taala adalah Tuhan Yang Maha Esa. Akan tetapi,masih ada manusia yang buta agama.

Luasnya bumi ini sehingga terdapat pelbagai tempat yang aneh dan menarik. Pelbagai tempat yang menarik sering menjadi tempat tumpuan perlancongan.Terdapat beberapa tempat yang dikategorikan sebagai aneh di dunia ini.

1- Air terjun Guaira, Sempadan Brazil-Paraguay

Jika bercakap tentang air terjun, ramai yang mengatakan bahawa Air terjun Niagara adalah yang terbesar di dunia. Sebenarnya, fakta ini silap. Air terjun yang terbesar di dunia ialah Air Terjun Guaira. Ianya dikatakan air tejun yang terbesar di dunia dengan kira-kira 1750000 isipadu air mengalir setiap detik berbanding Air Terjun Niagara yang mengalirkan kira-kira 70000 isipadu per detik. Air Terjun Guaira terletak di sempadan Brazil-Paraguay yang dikenali dengan nama sungai Parana. Pada tahun 1982, Air Terjun Guaira telah menjadi empangan kedua yang terbesar di dunia dalam menghasilkan elektrik yang dikenali dengan nama Itaipu Dam selepas Gorges Gam. EmpanganItaipu Dam ini menghasilkan kira-kira 90 peratus elektrik ke Paraguay, dan 19 peratus ke Brazil.

2-Iceberg B-15, Antartika

Antartika sememangnya terkenal dengan kesejukannya. Di Antartika, gunung ais B-15 merupakan duning ais yang terbesar telah dicatatkan di dalam sejarah. Dengan keluasan yang mencapai 3100 km, ianya menjadikan keluasannya lebih luas dari Pulau Jamaica. Gunung Ais B-15 terjadi hasil daripada pepecahan Ross Ice Shelf pada Mac 2000. Pada tahun 2003, Gunung Ais B-15 pecah menjadi beberapa potongan ais dan salah satu darinya hanyut ke utara dan akhirnya hancur di dalam glasier dan dikatakan bongkah ais yang hanyut itu mencapai 8 km. Perkara ini mengakibatkan perubahan besar pada peta Antartika. Sebahagiannya hanyut ke pantai dan pada tahun 2006, ribut taufan telah melanda di Alaska selama 6 hari menyebabkan angin laut yang bertiup mencencah kelajuan 13.5 km. Setelah hampir satu dekad, pecahan-pecahan ais menjadi semakin banyak dan masih belum cair keseluruhannya.

3-Tasik Don Juan, Antartika

Kalau sebut tempat paling masin di dunia ini, ramai yang akan mengatakan Laut Mati adalah tempat yang paling masin. Sebenarnya, tempat yang paling masin bukanlah Laut Mati,tetapi tempat yang paling masin dan tinggi kandungan garamnya ialah Tasik Don Juan di Antartika. Laut Mati mengandungi garam yang sesuai untuk terapi kesihatan tetapi kemasinan dan ketinggian garam di Tasik Don Juan berbanding Laut Mati ialah 8 kali ganda. Jika dibandingkan dengan laut biasa, kemasinan Tasik Don Juan ini ialah 18 kali ganda lebih masin.

Tasik ini ditemui oleh Lt Don ROe dan Lt John Hickey pada tahun 1961 ketika mereka berdua membuat penelitian di Antartika. Nama Tasik Don Juan diambil dari nama mereka berdua. Suhu tasik ini seperti kawasan biasa di Antartika, iaitu -30 darjah celcius. Namun, ianya tidak pernah membeku seperti tempat lain di Antartika kerana kandungan garamnya yang tinggi.

4-Rotorua, New Zealand

Rotorua merupan sebuah kota di selatan tasik yang sama namanya di Teluk Plenty, di sebuah kepulauan di utara New Zealand. Keunikan kawasan ini ialah terdapat banyak kolam air panas, terutama di Pohutu Geyser di Whakarewarewa. Selain itu, terdapat juga kawasan-kawasan lumpur mendidih. Kawasan ini menjadi unik sehingga banyak pelancong datang melawat kawasan ini.

5-83-42, Kutub Utara

Kawasan 83-42 ini dipercayai merupakan hanya satu-satunya kawasan tanah di Kutub Utara. Keluasannya hanyalah 35mx15m dan mempunyai ketinggian kira-kira 4 m. Jika dilihat dari atas, ianya ibarat sebidang tanah yang dikelilingi bongkah-bongkah ais. Keunikannya,ketika Kutub Utara diliputi ais, tanah ini langsung tidak kelihatan. Kawasan ini ditemui ketika tahun 1998.

6-Socotra, Yaman

Socotra merupakan kawasan yang paling aneh di dunia. Bermula dari bentuk pokok yang merupai sarang makhluk asing a.k.a alien. Kawasan ini sangat kering berbanding yang lain. Oleh kerana keunikannya, tanamannya dikenali dengan nama yang cukup aneh, iaitu Dragon’s Blood Tree atau Pokok Darah Naga. Bentuknya sangar pelik iaitu hampir menyerupai seperti piring. Socotra juga merupakan antara kawasan yang menjadi Warisan Peninggalan Dunia.

7-The Great Dune of Pyla, Perancis

seperti yang kita maklumkan bahawa di Eropah, tidak terdapat gurun, tetapi hanya terdapat bukit pasir yang biasa sahaja. Sebenarnya, tanggapan ini salah. Di Eropah, terdapat bukit pasir yang sangat unik yang dikenali dengan nama The Great Dune Of Pyla. Ianya mempunyai kepanjangan sepanjang 3 km, dan lebarnya pula 500 m, dan 100 m ketinggiannya. Bukit pasir ini sangat cura, dan sebahagiannya mengadap hutan. Kawasan ini terkenal dengan aktiviti paragliding. Selain keunikan bukit pasir, ianya juga memiliki pemandangan yang indah. Dari atas bukit itu, kita boleh melinat akan laut dan hutan. Ianya boleh dilihat dari jauh kerana ketinggiannya lebih tinggi dari pokok di hutan.
8-Kawah Meteor, Amerika syarikat

Kawah ini terbentuk hasil daripada hentaman meteor yang dikatakan berlaku kira-kira 50000 tahun lalu pada zaman Pleistonace. Ianya terletak kira-kira 69 km timur Flagstaff, berhampiran dengan Winslow di Gurun Utara Arizona. Pada zaman dahulu, ianya merupakan sebuah padang yang luas dan hutan yang dihuni oleh gajah mammoth, dan pelbagai haiwan lain. Kemudian dihemtam oleh meteor yang mengandungi besi nikel. Hentaman itu membuat kawah seluas 50 meter.

9-Gunung Roraima, Venezuela, Brazil, Guyan

Gunung Roraima ini berbeza dari guning-gung yang lain. Gunung batu ini unik kerana bentuknya seperti meja yang berada di awan. Ketinggiannya pula mencecah 400m. Salah satu cara untuk mencapai puncak ini ialah menggunakan tangga yang dibuat oleh kerajaan Venezuela. Cara yang lain tidak digalakkan kerana kebiasaannya dilakukan oleh pemanjant gunung. Disana, hujan hampir turun setiap hari. Pelbagai tanaman dterdapat di atasnya.

10- Pintu ke neraka, Turkmenistan

Kawasan ini dinamakan Pintu Neraka kerana kawahnya selebar 70 m itu sentiasa mengeluarkan api sejak 35 tahun yang lalu. Pada tahun 1971, sekumpulan ahli geologi pergi ke kawasan itu untuk mencari gas. Namun apa yang berlaku ialah semburan api keluar secara terus menerus dan membakar segala peralatan mereka. Sejak dari itu, para geologi tidak berani turun ke kawasan itu.

Dunia Maklumat

jobs from - my.neuvoo.com   Adakah anda sedang mencari kerja di rumah? .
Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa dari rumah. Gaji lumayan dan dalam Dolar Amerika. Kekosongan segera seluruh negara. Maklumat lanjut sila join website berikut: ==> Cari Kerja
bunting-murah

Incoming search terms:

benda ajaib di dunia,benda pelik,cerita pelik tapi benar di seluruh dunia,pelik dan ajaib,benda pelik di dunia,cerita pelik,tempat paling pelik di dunia,pelik tapi benar di dunia,perkara pelik di dunia,benda ajaib,kisah pelik,gambar pelik,perkara pelik,benda paling pelik di dunia,kisah ajaib dunia,haiwan pelik,berita pelik,binatang pelik,kejadian pelik,kisah benar tapi pelik,pelik tapi benar di malaysia,perkara ajaib di dunia,tempat pelik di dunia,dunia pelik,7 benda ajaib di dunia,pelik tapi benar di indonesia,benda ajaib di langit,perkara aneh,perkara aneh di dunia,kisah pelik di dunia,gambar pelik dan aneh,haiwan aneh,haiwan pelik di dunia,kisah pelik dunia,ajaib dan pelik,cerita ajaib di seluruh dunia,gambar haiwan pelik,gambar haiwan pelik tapi benar,perkara paling pelik di dunia,tujuh benda ajaib dunia,benda ajaib dunia,10 benda pelik di dunia,100 kejadian aneh di dunia,kisah pelik tapi benar di dunia,kejadian pelik di dunia,tempat pelik,Perkara pelik tapi benar,gambar pelik di dunia,benda ganjil di dunia,binatang pelik di dunia,berita pelik seluruh dunia,tempat aneh di dunia,cerita pelik dunia,haiwan terbesar di dunia,Sejarah pelik,tempat paling aneh di dunia,benda pelik di malaysia,haiwan pelik di malaysia,pelik dan aneh,gambar pelik dan ajaib,perkara pelik dalam dunia,benda yang pelik di dunia,dunia ajaib,kisah pelik seluruh dunia,gambar aneh dan ajaib,benda ganjil,perkara ajaib,tempat terpelik di dunia,pokok ajaib di dunia,haiwan misteri,gambar pelik tapi benar di dunia,gambar aneh dan pelik,cerita pelik dan ajaib,benda pelik tapi benar,aneh dan pelik,benda terpelik di dunia,pelik,kejadian aneh di malaysia,kejadian aneh dan pelik,cerita paling pelik tapi benar,gambar benda pelik,haiwan paling besar di dunia,haiwan paling pelik di dunia,fakta pelik dunia,gambar pelik dan misteri,gambar pelik seluruh dunia,gambar pelik tapi benar,foto pelik,kisah ganjil,pelik dan misteri,cerita pelik di dunia,benda2 ajaib di dunia,tujuh benda ajaib di dunia,pelik dan ajaib allah,kejadian pelik tapi benar,kisah pelik dan aneh,haiwan ganjil,manusia pelik dan ganjil,benda pelik didunia,benda benda pelik,benda aneh di dunia,tasik terdalam di malaysia,tempat menarik di dunia,manusia pelik dan ajaib,10 benda ajaib di dunia,benda paling ajaib di dunia,cerita pelik di malaysia,perkara aneh dan pelik,perkara menarik di dunia,Gambar binatang pelik,kisah menarik dan pelik,kisah benar dunia,pelik tapi benar terbaru,tasik dalam laut,perkara pelik di malaysia,perkara misteri di dunia,bende pelik dalam dunia,batu pelik,cerita pelik dan aneh,gambar paling pelik di dunia,cerita pelik tapi benar,gambar2 pelik,dunia ganjil,perkara ajaib dunia,kisah pelik tapi benar,benda paling pelik,benda2 pelik,Binatang ganjil,benda pelik yang berlaku di dunia,benda benda pelik yang pernah dilihat di langit,benda pelik dan ajaib,ajaib dunia,benda pelik dunia,pulau pelik,cerita pelik seluruh dunia,haiwan terpelik di dunia,makhluk pelik,pelik di dunia,kisah benar di dunia,pelik tapi benar di sarawak,negara pelik,Laut pelik,perkara ajaib dalam dunia,perkara pelik yang berlaku di dunia,pokok aneh dan pelik,perkara ganjil di dunia,koleksi kisah pelik tapi benar,orang pelik,benda pelik tapi benar di dunia,gambar haiwan pelik di dunia,haiwan pelik tapi benar,gambar pelik tapi benar di malaysia,pekara pelik,misteri pelik,kejadian pelik dunia,peristiwa pelik,cerita ganjil,berita ganjil dunia,berita pelik 2016,benda benda pelik di dunia,benda ajaib didunia,7 perkara ajaib di dunia,http//:benda-benda pelik d dunia,gambar ganjil,perkara ANEH TERKINI,tasik paling dalam di dunia,perkara yang pelik,tempat paling cantik di dunia,pelik dunia,kisah pelik di malaysia,fakta pelik,Perkara pelik didunia,pokok terbesar di dunia,benda pelik dalam dunia,pelik tapi benar,kisah paling pelik di dunia,manusia paling seram sedunia,pelik tapi benar dunia,kejadian yang pelik di dunia,kejadian yang pelik,perkara yang aneh di dunia,perkara misteri,pokok pelik,foto pelik tapi benar,aneh tapi benar di dunia,benda ajaib d dunia,10 perkara pelik di dunia,7 benda ajaib dunia,cerita benar tapi pelik,benda yang pelik,benda ajaib ciptaan allah,benda paling pelik didunia,21 benda ajaib di dunia,berita tentang pertemuan makhluk asing hari ini,cerita aneh di malaysia,Pokok aneh,perkara ganjil,pokok yang pelik,kisah pelik didunia,laut paling masin,paling pelik di dunia,gambar yang pelik,gambar ikan terpelik di dunia,gambar kalimah allah yang cantik,gambar haiwan aneh,gambar gambar pelik,gambar pelik aneh,haiwan paling ganjil di dunia,Haiwan paling pelik,photo hidupan marin ganjil,sejarah paling pelik di dunia,10 haiwan pelik pernah dijumpai,blog pelik,benda benda aneh dan ajaib,laut paling masin di dunia,kisah paling pelik,negara paling pelik di dunia,pekara pelik di dunia,makluk pelik,kisah benar aneh,kejadian seram misteri di eropah,misteri pelik di dunia,kisah rahsia dunia,tmpt paling indah dlm dunia,sungai terdalam dan tersembunyi,perkara pelik berlaku di dunia,perkara aneh dunia,tempat paling pelik didunia,perkara menarik,unik dan pelik,gambar makhluk pelik,Gambar pokok aneh,duniaa,gambar ajaib,berita pelik dunia,7benda ajaib di dunia,barang ajaib di dunia,benda aneh,benda yang ajaib,aneh dan pelik di malaysia,benda pelik terdapat di dunia,cerita dunia terkini,batu pelik di malaysia,3 perkara yang menakjubkan,benda benda pelik tapi benar,benda benda aneh yang ada di dunia,benda benda p,7 benda ajaib,binatang anih dan pelik,bumi ganjil,benda pelik di bumi,sejarah haiwan,perkara pelik tapi benar di dunia,pokok paling unik di dunia,rahsia dlm lautan,tasik terdalam di dunia,tujuh benda ajaib,pokok ganjil,perkara pelik yang berlaku seluruh dunia 2016,rahsia dasar laut,tempat yang jarang ditemui di dunia,sejarah pelik di dunia,pokok terpelik di dunia,tempat yang masih pelik,perkara perkara ajaib di dunia,top 10 benda pelik,misteri haiwan pelik,kejadian,kejadian aneh dan pelik di dunia,kisah benar 2015,kisah benar 2016,kawasan tidak pernah dikesan di dunia,kek paling pelik,pelik dalam laut,naga ais betul,manusia terpelik,misteri yang pelik,kek paling unik dan pelik,mesteri tasik di semua negara,kek terpelik di dunia,haiwan misteri di malaysia,ikan pelik,dunia yang banyak pelik,gambar ikan pelik,gambar benda yang pelik,gambar pelik terbaru,dunia pelik dan aneh,empangan paling berbahaya di dunia,hidupan pelik,foto kalimah ALLAH paling cantik,gambar2 pelik dan aneh,gambar rumah pelik,gambar orang pelik free,gambar pelik yang susah di sebut,gambar pelik didunia,gambar aneh tapi pelik,gambar pelik tapi lucu,gambar haiwan misteri,gambar ganjil tapi benar,haiwan paling cantik,haiwan paling besar di dunia ktika dahulu,gambar ikan palik,gambar benda ajaib,haiwan paling besar,fakta pelik seluruh dunia,haiwan yang paling cantik di dunia,Fakta pelik di dunia,imej pelik,haiwan yang terpaling besar di dunia dan menakutkan,haiwan zaman purba yang masih wujud,dunia tersembunyi pelik,hal ganjil yg berlaku seluruh dunia,fakta kisah misteri pelik,cerita/berita/misteri dunia semasa/terbaru,hidupan aneh,imej bangunan makhluk asing,download gambar tasik yang bergitu indah,kajadian anih,imej pelik dilangit,ikan terpelik di dunia,ciptaan allah palinh bahaya di dunia,tempat pelik di sarawak,perkara yang pelik dan aneh di dunia tapi nyata,pokok tertinggi di dunia,tempat pelik didunia,perkara yang ajaib di dunia,perjumpaan haiwan aneh,perkara yang menakutkan di dunia,tempat pelik malaysia,video pelik aneh,perkara yang unik di dunia,pokok yg pelik,Peristiwa ajaib didunia,tempat yg pling besar gaji di kuching,pokok pelik didunia,tempat ganjil dunia,tasik tasik di sarawak,pokok paling pelik di dunia,puak yang pelik,peristiwa aneh terbaru,pulau paling pelik,pic permandangan aneh ciptaan tuhan,pic pelik sedunia,pulau yang belum diterokai,tasik paling cantik di dunia,peristiwa seluruh,www peliktapinyata com,reptilian terbesar di dunia,perkara pelik yang pernah berlaku,tujuh ajaib dunia,perkara ganjil dunia,tempat yang pelik tapi benar wujud di dunia,ternampak benda aneh di sarawak,perkara aneh di sarawak,perkara paling menakutkan di dunia,sempadan negara paling unik di dunia,perkara aneh yang berlaku,perkara aneh tapi benar,tempat yang pelik di dunia,perkara misteri di malaysia,perkara pelik yang berlaku di malaysia,perkara perkara ajaib,berita luar biasa kerja pelik,berita aneh tapi benar terkini,batu pelik di sarawak,berita pelik malaysia,binatang pelik di malaysia,binatang yang paling bahaya dan pelik,benda paling menarik,10 alam semula jadi paling besar didunia,benda2 pelik di dunia,cerita aneh dan plik,cerita aneh dunia,7 yang pelik,Cerita benar dan aneh,aneh pelik betul nyata,benda pelik ditemui di malaysia,cerita ganjil di dunia,cerita legenda pelik,cerita menarik dan pelik,Benda sangat pelik,10 gambar ajaib dunia,cerita pelik dan benar,benda yang paling pelik di dunia,benda pelik dalam dunia pic,aneh pelik,aneh @ pelik,blog kisah menarik dan pelik,bnda pelik,aneh tapi pelik,benda2pelik didunia,ajaib dan aneh,bukit ganjil didunia,laut paling pelik di dunia,kisah dunia aneh,kisah pelik yang pernah berlaku,Kisah haiwan pelik,laut terdalam di malaysia,laut tercantik misteri di dunia,mitos seram serata dunia,kisah misteri pelik dan aneh,kisah pelik yang berlaku di malaysia,manusia pelik didunia,manusia pelik dalam dunia,manusia pelik tapi benar,misteri d tasik kedua terbesar di dunia,kisah pelik dan aneh di dunia,kisah-kisah pelik didunia,misteri di sarawak,misteri dunia malaysia,kisah2 ganjil,kisah pasangan pelik dan menarik dunia,Koleksi Lukisan Hasil Dari Benda Pelik Bukan Pensel,kuiz sains tentang tindak balas kimia dalam badan,Kisah pelik terkini,kisah aneh di sarawak,kehidupan kaum yang anih,pelik aneh dunia,pelik seram,kejadian aneh di eropah,pekara luar biasa didunia 2016,kisah ajaib,kisah ajaib alam,kejadian aneh yang berlaku,pekara pelik yang pernah berlaku di dunia,kejadian aneh yang berlaku di dunia,kaum pelik,kisah benar tempat berhantu di sarawak,kejadian pelik tapi benar terbaru,kisah benar dan pelik,kejadian pelik pelik,pelik pelik d jepun,Pelik n ajaib di malaysia,pelik dl,pelik misteri,maknusia pelik dan unik?,malaysia misteri dunia,manusia berkuasa ajaib,manusia pelik mempunyai kuasa,manusia pelik dan aneh kisah benar,pelik dan aneh d malaysia,manusia pe,manusia pelek,pelik perkara,manusia pelik di malaysia,makna di sebalik pusar rambut,mahluk langit pelik,lautan yang belum diteroka manusia,lautan paling jarang dijumpai,lautan paling dalam dan sunyi,laut yang pelik,laut yang dijumpai unik,pelik tapi benar malaysia,pelik tapi benar seram,pelik tapi benar tentang haiwan,pelik tapi benar yang ada d dunia,pelik tapi benar yg hujut d bumi,lawak luar biasa dan pelik,macam2 batu kecil ajaib di hutan indonesia,mukabumi yang belum diteroka,makhluk pelik pelik didunia,makhluk pelik didunia,makhluk pelik dan aneh,pelik tapi benar 2015,pelik tapi benar di du,pelik tapi benar di dunia 2016,mahluk ganjil,mahkluk mitos di serata dunia,Mahkluk ganjil,makluk paling kejam dilaut,Nama haiwan mistik,misteri terpelik dan terlucu di dunia,misteri terpelik,misteri tasik di dalam laut,orang pelik pics,misteri tasik aneh,misteri sungai di malaysia,misteri seram aneh pelik,Orang pelik sepanjang zaman,orang pelik tapi benar,Nama tempat yang pelik di luar negara,orang pelik di malaysia,Mistik hutan,Naga benar wujud di Sarawak Malaysia,Negeri pelik didunia,nyatakan perkara yang paling aneh didunia,mitos yang kelakar di malaysia,orang aneh dan ajaib,orang ganjil di dunia,Mitos menarik di dunia bahasa melayu,orang gergasi yang nyata di dunia,mitos dan rahsia dunia com,Mistri alam semula jadi,misteri hutan tanah Melayu,misteri Hari ni yang pelik,pekara pelek tapi benar,pekara pelik di hutan,pekara pelik dunij,pelancong hilang dalam hutan amazon,pelbagai cerita yang menarik dari luar negara,menarik pelik,mati pelik,manusia yg ajaib,pelik ajaib misteri,pelik aneh,misteri dan mitos dunia melayu,pekara pekara pelik,Paling pelik,misteri haiwan di dunia,pasal dunie yg misteri,pekara aneh berlaku di dunia,misteri dunia yang pelik,misteri dunia pelik,pekara ganjil yg b,misteri di malaysia,pekara misteri,misteri di dunia bahasa malaysia,manusia terpelik dunia,kisah dunia pelik,kisah aneh dan pelik tapi benar diMalaysia,kisah aneh 2016 di indonesia,Kisah ajaib ganjil,kisah ajaib d dunia,kewujudan yang pelik,kewujudan naga di dunia tersembunyi,kewujudan makhluk pelik,Kewujudan dunia dalam laut,kewujudan benda aneh,kematian misteri di eropah,kek tercantik di dunia,kek teraneh di dunia,kek pelik dan unik,kek paling pelik di dalam dunia,kisah aneh pelik,kisah benar dan ajaib,kisah benar dan aneh,kisah dunia ajaib,Kisah benda pelik,kisah benar zaman purba com,kisah benar zaman jepun,kisah benar yang kelakar zaman dulu,kisah benar yang belum diterokai dunia,kisah benar seluruh dunia,kisah benar salji di malaysia,kisah benar pelik di dunia,kisah benar kejadian aneh tapi benar,kisah benar dunia hari ini,kisah benar di seluruh dunia,kisah benar dan tersembunyi,Kejadian pelik tapi benaq,kek paling ganjil,kek paling cantik di dunia tahun 2016,kek aneh di dunia,Kejadian aneh yang berlaku dilanggit,kejadian aneh dan misteri dimalaysia,Kejadian aneh & pelik di langit dan di laut,keindahan taman rumah dan haiwan di Jepun,keindahan dunia yang pelik,keanehan rahsia kejadian berlaku didunia blogspot,keajapan dunia yang belum diterokai,Keadaan ganjil aneh,kawasan yg paling pelik,kawasan ribut paling bahaya di dunia,kawasan rahsia di dalam dunia,kawasan pelik di dunia,kawasan pantai ajaib didunia,kawasan paling lagenda di seluruh muka bumi,kejadian benar berlaku seluruh dunia,kejadian benda pelik,kejadian kejadian pelik di satu gua,Kejadian2 aneh yg berlaku d dunia,kejadian yg pelik,kejadian yg aneh,kejadian semulajadi alam yang ganjil,Kejadian pelik tetapi benar,kejadian pelik didunia,kejadian pelik di laut,kejadian pelik dan benda aneh didunia,kejadian pelik dan aneh,kejadian pelik dan ajaib,kejadian paling pelik,Kejadian misterius di eropah,kejadian misteri dimalaysia,kejadian kisah pelik dunia,kawasan misteri di sarawak,laut paling dalam dimalaysia,kolam air panas yang paling unik di malaysia,kisah-kisah pelik,kisah-kisah menarik seluruh dunia,Kisah-kisah aneh dan benar percuma,kisah yang pelik tapi benar,Kisah tempat pelik,kisah taufan yg bahaya,kisah seram pelik dan benar di luar negara,kisah seram di malaysia yang tersembunyi,kisah seram dari jepun,kisah sejarah malaysia lucu,kisah rahsia,kisah pelik2,kisah pelik#imgrc=LVwEwJv9iYc65M:,koleksi benda pelik dunia,koleksi cerita pelik dan aneh dunia hari ini,koleksi cerita2 terkini yang menarik,laut paling dalam di malaysia,laut mati jepun,lagenda yang tersembunyi,Lagenda rahsia dunia,lagenda kucing paling gergasi didunia,kumpulan palik pelik,kulat baling besar di dunia,koleksi rumah bahaya,koleksi perkara menarik,koleksi peristiwa pelik,koleksi pantai aneh didunia,koleksi orang pelik,koleksi kisah cerita dunia tersembunyi,koleksi gambar alam yang tersembunyi tiada dalam peta dunia,kisah pelik zaman dahulu,kisah pelik yang susah di rungkai,kisah pelik tapi benar terbaru,kisah mistik tempat cantik,kisah mistik di venezuela,kisah misteri di dunia-malay,kisah misteri ajaib aneh blogspot,kisah misteri,kisah menarik malaysia,kisah menakutkan malaysia,kisah melayu paling pelik tapi benar,Kisah makluk pelik,kisah kisah pelik terbaru,kisah kisah pelik,Kisah kejadian haiwan,kisah kejadian ajaib dari seluruh dunia blogger,Kisah haiwan paling ngeri,kisah nyata aneh di dunia,kisah nyata perkara ganjil di dunia,kisah nyata yg berlaku di dunia,kisah pelik tapi benar melayu,kisah pelik tapi benar 2015,kisah pelik org,Kisah pelik kota purba,kisah pelik indonesia,kisah pelik di arab,kisah pelik dan nyata di indonesia,kisah pelik dan luar biasa,kisah pelik dan aneh bergambar,kisah pelik blog,kisah pelik binatang,kisah pelik benar,kisah pelik batu,kisah pelik 2016,kisah haiwan aneh,gambar2 pelik seluruh dunia,imej dn perkara yg seram,gambar terpelik didunia,gambar tempat yang cantik,Gambar tempat yang aneh,gambar taufan dilihat di langit,gambar semua haiwan di muka bumi,gambar puki pelik,Gambar2 Sejarah Dunia,imeg pelik,gambar tujuh benda ajaib di dunia,gambar yang best di dunia,ikan yang paling pelik di dunia,gambar yang aneh di malaysia di dunia,gambar2 ganjil,ikan pelik yang pernah di nunpa,gambar wajah hantu pelik tapi benar,ikan pelik di dunia,gambar tumbuhan pelik,gambar pokok yang menyeramkan,gambar pokok yang aneh,info pelik dunia,imej tempat aneh,gambar pelik yg terdapat didunia ni,imej yang ganjil jarang di lihat lucu,imej yg pelik2,info aneh pelik,info menarik aneh pelik blogspot,gambar pelik tapi kretif,info pelik tapi benar,kaum baru ditemui di amazon,kaum paling pelik di dunia,gambar pelik-pelik,gambar pemandangan pelik tapi benar,gambar pokok unik pelik di dunia kekuasaan allah,Gambar pokok terbesar di malaysia,gambar pokok pokok pelik,ikan yang aneh dan pelik di dunia,imej haiwan misteri,gambar pokok ajiab di dunia,gambar perkara pelik dijepun,Imej kejadian cerita pelik tp nyata,gambar perkara aneh di dunia,gambar perkara ajaib,imej paling pelik dan menakutkan di dunia,gambar eneh yang perna beraku,haiwan pelik di temui,haiwan yang paling aneh di dunia,haiwan yang pelik tapi benar,haiwan2 misteri,haiwan mitos di sarawak,haiwan mistik laut dalam,haiwan2 yang unik di asia,haiwan laut yang pelik,haiwan lagenda,hewan pling bhya d dunia,haiwan dan binatang misteri,haiwan apakah yang ganjil,haiwan pelik di tasik malaysia,haiwan paling misteri di dunia,haiwan pelik di hutan amazon,haiwan pelik didunia,haiwan pelik d malaisya,haiwan pelik 2016,Haiwan pelik lagi aneh dunia,haiwan paling unik di dunia,haiwan terbesar,haiwan terbesar di jumpai top 20 com,haiwan paling pelik didunia,haiwan yang aneh,haiwan yang aneh dan seram,haiwan aneh yg dijumpai 2017,haiwan aneh kuasa tuhan,hidupan pelik ganjil aneh,hiwan yang paling besar dan pelak,ganjil dan pelik dalam islam,hutan misteri yang belum diterokai com my,hutan yng blm prnh diterokai manusia didunia com,ganjil dan aneh,ganjil cerita,gamvar palibg pelik,ikan ganjil yang terbesar di dunia,gambaran objek yang dikesan menuju ke bumi,gambar2 yang pelik,ikan paling aneh di brunei,ganjil didalam dunia ini apa dia,himpunan tempat pelik,himpunan kejadian misteri,gunung yang pelik,gunung ter bahaya dan aneh didunia,himpunan kisah aneh dan pelik,gunung lagenda di luar negara,gunung dan tasik paling cantik di dunia,gua ada sungai paling cantik dunia,gmbr dan cerita pelik di dunia,himpunan kisah dongeng,gmbr binatang yg mistri,ganjil tapi benar,ikan paling pelik didunia,foto2 muka ganas menarik,fakta tentang empangan,fakta tempat pelik,fakta pelik tentang bumi,fakta pelik tapi benar dalam islam,fakta pelik nyata,fakta pelik malaysia,fakta pelik dan menarik mengenai haiwan,fakta pelik dan benar,fakta pelik aneh benar,fakta menarik seluruh dunia malaysia,fakta menarik pelik jelik,fakta laut pelik,fakta kes misteri di dunia bahasa melayu,empangan tercantik di dunia,empangan t,fenomena pelik dan aneh,fenomena terbaru pelik tapi benar,foto terganjil di dunia,foto peristiwa pelik tapi benar,foto pencariaan benda pelik,Foto orang ganjil,Foto naga ais sebenar,foto misteri dmalysia,foto mahluk yang punya kuasa ajaib,foto kote pelik,foto kisah benar,foto kejadian yang benar belaku di dunia ini,foto kejadian aneh dan pelik,foto haiwan laut paling besar di dunia,foto haiwan dalam hutan,foto haiwam pelik,Foto foto benda tercantik di dunia,empangan paling cantik di dunia,Empangan besar didunia,duniapelik,cerita-cerita pelik tapi benar,cerita-cerita pelik,cerita yang pelik dan aneh,cerita terbaru,cerita seram nyata dunia eropah,cerita seram malaysia,cerita seram indonesia,cerita seram dilautan,cerita perjumpaan haiwan pelik,cerita pellik,cerita pelik yang terjadi didunia 2017,cerita pelik tapi benar terbaru,cerita pelik tapi benar di dunia bergambar,cerita pelik pelik,cerita pelik orang indonesia,cerita2 pelik sekarang,cerita2 pelik seluruh dunia,dunia yg belum di terokai manusia,dunia yang belum diteroka,dunia pelik?,dunia pelik2,dunia paling pelik,download video haiwan pelik tasik,download vedio naga di dunia berita benar,crita pelik dan ganjil tpi benar,crita makhluk ganjil,ciptaan terpelik dunia,ciptaan paling pelik zaman dahulu,ciptaan ganjil,ciptaan allah yang pelik,cetita pelik,cerita2 pelik yang terjadi didunia,cerita pelik di seluruh pelosok dunia,gambar pelik tapi ajaib,gambar manusia besar,gambar lucu pelik tapi benar,gambar lawak seram pelik di luar negeri,gambar laut yang pelik,gambar laut pelik,gambar laut eropah utara,gambar kewujudan makhluk asing dibumi,gambar kek paling pelik didunia,gambar kek paling besar,gambar keindahan alam semulajadi yg terdapat seluruh dunia,gambar keadaan dasar laut purba eropah utara,gambar kawasan aneh dan pelik,gambar kalimah allah tersembunyi dijumpai,gambar ikan yang aneh dan bersejarah,gambar ikan pelik di,gambar manusia pelik,gambar menarik di dunia,gambar pelik di lautan,Gambar pelik di dunia ini com,gambar pelik dan tidak pernah dijumpai,gambar pelik dan seram d seluruh negara,gambar pelik dan menakutkan,Gambar pelik dan aneh di malaysia,gambar pelik com,gambar pelik 2016,gambar pelek seluruh dunia,Gambar pelek diindonesia ganjil,gambar paling menarik di seluruh dunia,gambar paling di tempat aneh dan aneh,gambar orang aneh dan pelik,gambar ngeri tapi indah,gambar muka ganas,Gambar hutan didunia yang indah tapi aneh,gambar hantu djumpai yang sebenar,gambar hantu benar yang pernah dilihat dijumpai,Gambar benda ajaib dari seluruh dunia,gambar benar tapi pelik d laut,gambar benar dan pelij,gambar batu pelik satu dunia,gambar barang pelik tapi ajaid,gambar barang ganjil,gambar aneh tpi indah dan sejuk,gambar aneh pelik tapi benar,gambar aneh pelik dan unik,Gambar aneh pelik,Gambar aneh di dunia pantai yang tersembunyi di dunia,Gambar aneh dan betul,gambar aneh berlaku di dunia,gambar ajain di donia,gambar ajaib tapi benar,gambar benda pelik 2016,gambar benda pelik dan ajaib,Gambar haiwan terpelik di dunia,gambar haiwan paling aneh di dunia,Gambar haiwan misteri yang ditemui,gambar haiwan laut yang pelik,gambar haiwan aneh tapi lawak,gambar haiwan aneh dan pelik,gambar ganjil dunia,Gambar gambar pelik dan aneh,gambar dilautan yg menakutkan,gambar cantik dan pelik,gambar binatang paling pelik yang wujud 2016,gambar binatang ganjil dan aneh,gambar betul dan pelik,gambar benda yang pelik di dunia,gambar benda pelik didunia,gabjil dan pelik dalam islam,benda yg ajaib tapi benar,benda yang pelik tapi benarr,benda yang pelik tapi benar,cerita misteri dunia bahasa malaysia blogspot,bentuk muka bumi negara yang paling unik didunia,berita haiwan paling,berita aneh dan menarik di malaysia,benda yang pelij,bentuk rumah yang pelik tapi benar,benda yg aneh di dunia,benda yg pelek,bende pelik,berita benda ganjil yg di penuhi teritip di jumpai di pantai,Berita dan fakta di seluruh dunia dalam bahasa Melayu,bende pelik di dunia,benda2 ajaip di dunia,benda2 ajaib dari allah,berita benda pelik,benda-benda pelik yang pernah berlaku di dunia,benda-benda pelik di dunia,benda2 yg pelik berlaku di malaysia,berita menarik pelik jelik,binatang apa kah rupa yang ganjil,cerita kelakar tersembunyi,cerita hantu paling seram didunia,cerita ganjil com,cerita gambar kisah ngeri hantu di sarawak,cerita fakta pelik,cerita cerita pelik di malaysia,cerita cerita pelik dan aneh dari seluruh dunia,cerita benar eropah,cerita benar dunia,cerita aneh dn ajaib dilautan,cerita aneh di sarawak,cerita ajaib dunia,cerita ajaib dan pelik seluruh dunia,Cerita kisah benar binatang gergasi,Cerita lucu benda2,cerita lucu orang sarawak,cerita pelik dan benar 2016,cerita pelik dan aneh nabi,cerita pelik dan aneh didunia,cerita pelik aneh,cerita pe,cerita pasal benda pelik,cerita paling pelik,Cerita paling ganjil,cerita paksa anak indo di hutan,cerita mitos di serata dunia,cerita misteri nyata di dunia melayu,Cerita mengenai perkara lucu,cerita menarik seluruh,cerita,cendawan pling pelik di dunia,buku pelik mesteri,binatang pelik tapi benar di dunia,binatang pelik seluruh dunia,binatang pelik pelik di jumpai,binatang pelik didunia,binatang ganas dijumpai dilautan,binatan ganjil,berite dan kejadian d sekuruh dunia,berita pelik terbaru,berita pelik tapi benar terbaharu,berita pelik sluruh dunia,berita pelik di seluruh dunia,berita pelik di malaysia,berita pelik dari seluruh dunia,Binatang pelik tapi berbisa,Binatang pelik yg jarang ditemui,binatang terpelik di dunia,buah unik dan pelik,buah pelik didunia,buah pelik di sarawak,bnda2 pelik di dunia,blogspot pelik 2016,blog kisah pelik,blog fakta pelik menarik tapi bemar,blog berita malaysia,binatatang yang paling ganjil,binatang yg ganjil,binatang yang ganjil di dunia,binatang yang aneh ditemui dimalaysia,binatang terpelik didunia,berita menarik seluruh malaysia,benda yang paling cantik di dunia,aneh pelik tapi benar,air laut paling pelik,air laut paling masin di dunia,adakah kuasa ice wujud,9 perkara pelik di malaysia,9 perkara pelik di jepun no 5,9 benda ajaib di dunia,8 laut terbesar yg tidak diterokai,7benda ajaib di dunia tapi nyata,7 perkara pelik di indonesia,7 perkara pelik di dunia di indonesia,7 perkara aneh di dunia,7 perkara ajaib didunia 2016,7 negara yang pelik,7 benda neraka dibumi,air laut yang pelik,air tasik ajaib malaysia,aneh pelik ngeri,aneh pelik ajaib didunia,aneh haiwan,aneh disarawak,aneh aneh tapi pelik,aneh,anak paling ajaib di dunia,alam yg pelik,alam ganjil,ajaib dunia 7,ajaib didunia,ajaia dunia,air terpelik,air terjun paling pelik di dunia,7 benda ajaib semulajadi dunia,7 benda ajaib semula jadi,7 benda ajaib di dunia dan kisahnya,10 perkara ajaib,10 nama haiwan,10 misteri dunia blog malay,10 haiwan lagenda,10 haiwan aneh,10 fakta aneh dan pelik,10 cerita paling rahsia didunia,10 binatang aneh di langit,10 binaan paling ajaib,10 berita pelik,10 benda pelik yg wujud d dunia,10 benda menarik,10 benda aneh di dunia,10 benda ajaib di dunia berlaku,10 Perkara paling misteri di dunia,10 perkara pelik,10 air paling susah dijumpa,7 bemda pelik di dunia,7 be,7 ajaib,5 benda ajaib dunia,20 perkara yang pelik di jepun,100 kejadian aneh didunia,100 keajaiban yang pelik ciptaan allah di dunia,10 tempat misteri dunia bahasa melayu,10 sejarah tempat paling misterius,10 pokok purba paling besar didunia,10 perkara yang pelik tapi benar,10 perkara pelik didunia,10 perkara pelik d dunia,10 beda menarik,aneh tapi pelik malaysia,benda yang ganjil,Benda pelik atau gangil yang berkadam,benda pelek,benda paling pelik yang wujud di dunia,benda paling pelik dunia pernah dijumpai,benda paling pelik dalam dunia,Benda paling menakutkan yang di jumpai,benda paling gempak di dunia,benda paling best di dunia,benda lawak di dunia,benda benda pelik didunia,benda benda pelik dalam dunia,benda benda ajain,benda benda ajaib dijumpai di dunia,benda benda ajaib di,benda pelik d dunia,benda pelik dan ajaib di dunia,benda yang dijumpai aneh,benda yang di jumpai di kawasan indonisea,benda yang ajaib di dunia,benda tidak wujud di dunia,benda terpelik dunia,benda terpelik,benda pellk,benda pelik yang telah dijumpai dibumi,benda pelik namun menarik yg ada d dunia,benda pelik jarang ajaib jumpe,benda pelik di langit malaysia,benda pelik di hutan amazon,benda pelik di hutan,benda pelik dan aneh,benda benda ajaib,benda aneh yg wujud,Benda aneh yang belum diterokai,batu pelik Malaysia,Batu ajaib yg lain rupa,barng aneh dijumpai bawah tanah,barangan paling rahsia d dunia,Barangan lagenda dunia,barang yang anih,barang pelik jepun,Barang ajaib dunia,banda pelik di laut dlm,banda pelik,bahasa paling unik di Malaysia,apa di dunia barang yang pelik,antara makhluk aneh yang wujud,anih tp bnar,belum pernah diterokai oleh manusia,benba yang pelak,benda aneh di hutan,benda aneh dan misteri,benda aneh dalam dunia,benda aneh d dunia,benda ajib di dunia,Benda ajib,benda ajaib yang terjadi di bumi ini,benda ajaib terbaru dunia,benda ajaib di,benda ajaib ddunia,benda ajaib dan nyata,benda ajaib dalam dunia,benda aj,benda,aneh tapi wujud,sejarah yg pelik,sejarah yang pelik berlaku didunia,sejarah2 dunia pelik dan menarik,yang paling pelik,sempadan paling cantik di dunia,sempadan paling pelik di dunia,www tempat ajaib di seluruh dunia,yang pelik,tasik yang misteri di dunia,zaman dahulu manusia mempunyai kuasa ajaib,youtube 7 perkara sebelum datangnya 7perkara sebelum,tempat ajaib dunia yg masih wujud,tempat ajaib,tasik yang paling seram di dunia,sempadan negara paling unik dan pelik,tasik tercetek di dunia,yang pelik pelik,tasik terbesar di dunia,senarai pantai bahaya di kuching,senarai tempat rahasia di dunia,senerai taufan paling ganas d dunia,tasek terseram di dunia,sungai yang berpuaka gambar,sesuatu yang tak pernah dijumpai di dunia,tempat alam yang pelik,sepuluh benda ajaib di dunia,sungai paling bahaya di sarawak,senarai negara yang paling terkotor di dunia,senarai hantu paling seram di serata dunia,sempadan unik di dunia,tasik didalam laut,tasik paling jernih di dunia,senarai 7 perkara ajaib di dunia,yang terbaru ni ada bende pelik di dunia,senarai benda misteri yang ajaib,tasik misteri di dunia,yg pelik tapi benar,senarai gambar paling misteri di dunia,suku kaum yg pelik dan unik,top 25 benda terpelik,tumbuhan yang pelik di malaysia,tempat yang pelik,unik & pelik,tempat yang paling aneh didunia,tempat yang paling aneh di dunia,tempat yang misteri dunia bahasa malaysia,Tempat yang cantik tapi menakut kerana ada hantu,tempat yang ane,unik haiwan,tempat terganjil di dunia,Tempat tempat yang pelik dalam dunia,tumbuhan pelik di dunia,tujuh benda ajaib dunia malaysia,top10 benda pelik,top 10 pertemuan misteri,tubidy video batu ajaib,Tubidy vidio seragga lucu,top 10 benda ajaib,tmpt rahsia,tempat2 belum diterokai oleh manusia,tempat belum diteroka malaysia,tempat yg ganjil dn pelik,tempat yang sangat aneh dan pelik,tempat yang rahsia,video menarik tapi pelil,tempat tempat peli,www benda ajaib dunia,www foto sungai batu yg paling cantik didunia com,tempat misteri tapi menarik dan jarang dijumpai di dunia,tempat misteri didunia yg tiada dalam peta,www gambar aneh dan pelik dunia com,tempat mempunyai benda aneh,www gambar pelik dunia,tempat anih dalam dunia,tempat aneh tapi pelik,tempat pelik di seluruh dunia,TEMPAT ANEH DAN PELIK DI DUNIA,www barang2 pelik dan aneh,tempat tempat yang mempunyai rahsia,tempat tempat ganjil dunia,tempat tempat belum diterokai,tempat pelik di malaysia,tempat pelik dan bahaya,tempat pelik ajaib,vidio ajaib di dunia,vidio kekawasan Allah,wajah pelik manusia,Wujud kha naga d dunia kita,tempat paling misteri di dunia bahasa melayu,tempat paling dalam,tempat aneh dan pelik,sejarah pulau mati,perkara yang paling misteri,perkara pelik di dunia com,perkara pelik dan aneh,perkara pelik d dunia,Perkara pelik berlaku,perkara pelik adalah,perkara pelek tapi benar,perkara paling lawak di dunia,perkara paling ganjil dan aneh,perkara paling aneh di dunia,perkara p,perkara misteri dunia,perkara mis,perkara menarik dalam dunia,perkara pelik dunia,perkara pelik kejadian allah,perkara pelik tapi benar com,perkara yang menarik di dunia,perkara yang menakjubkan di dunia,perkara yang menakjubkan,perkara yang aneh,perkara yang ajaib,perkara unik di dunia,Perkara terpelik di dunia,perkara romantik di dunia,perkara plik didunia,perkara perkara yang pelik tapi benar,perkara perkara yang berlaku,perkara pelik versi melayu,perkara pelik tapi nenar,perkara ganjil d bumi,perkara gancil yg wujud di dunia,perkara gamjil,peristiwa pelik brunei,peristiwa ganjil,Peristiwa aneh yang berlaku di dunia,peristiwa aneh dan ganjil,peristiwa ajaib yg berlaku hari iini,peristiwa ajaib di malaysia,penjumpaan benda aneh,peninggal aneh sejarah di sarawak,pemandangan di kutub dengan rumah dan pokok,Pemandangan di Awan paling cantik,pemandangan aneh dan mistik,pemandangan ajaib di dunia,pelikya tp aneh,peristiwa pelik dan aneh,Peristiwa pelik dan seram diMalaysia,peristiwa pelik di dunia,perkara aneh yang berlaku fi dunia,perkara aneh yang berlaku di dunia,Pelik tapi nyata,perkara aneh do dunia,perkara aneh di malaysia,perkara aneh di dunia lucu,perkara aneh dan ganjil di dunia,perkara aneh d dunia,perkara ajaob,perkara ajaib yang berlaku di dunia,perkara ajaib didunia,perjumpaan aneh terbaru,peristiwa pelik di malaysia,pelik tapi nyata lagi seram,perkara yang pelik berlaku,sejarah pelik dunia,rahsia tempat yang pelik,rahsia pelik,Rahsia dunia misteri,Rahsia dunia,Rahsia didalam laut,rahsia dasar lautan,rahsia bumi 2016,rahsia bumi,rahsia bawah laut,pulau yg blm diterokai,Pulau Yang Tak Wujud,pulau yang belum di terokai oeh manusia,pulau pulau pelik,rumah paling besar di malaysia,rumah pokok tercantik dunia,Rumah Terbesar di dunia dan berlaku kejadian aneh,sejarah pelik di malaysia,sejarah malaysia yang tersembunyi,sejarah laut mati dalam bahasa malaysia,sejarah kisahpelik,sejarah jepun diterokai,sejarah haiwan zaman dulu,sejarah haiwan yang tersembunyi,sejarah haiwan pelik,sejarah haiwan luar negara,sejarah dunia dan misteri bahaya melayu,sejarah air tejuh jepun,satu pulau dan binatang ngeri,rumah yang paling besar dan cantik di dunia ini,Pulau pelik dan ajaib,pulau paling unik bahasa malaysia,puki palingterbesar didunia hd,pokok bentuk allah,pokok aneh di dunia,pkara ajaib dlm dunia,pintu ajaib yang wujud,pic pelik di dasar laut,Pic pelik,pic laut hitam,perkara yg plik tpi benar,perkara yg pelik di dunia,perkara yg aneh di jepun,Perkara yg aneh berlaku di dunia,perkara yang teranih di dunia,Perkara yang sangat aneh di dunia,pokok dunia ajaib,pokok misteri,pokok paling berbisa,puak seram d seluruh dunia,Pto pelik,poto pelik haiwan yang ada batu,poto haiwan gancil,poto benda ajaib,POKOK YANG TERPELIK DI DUNIA,pokok yang paling pelik dan cantik,pokok yang paling aneh di dunia,pokok yang aneh,pokok purba yang masih wujud,pokok pokok aneh di dunia,pokok pelik tapi benar,pokok pelik di dunia,perkara yang pelik berlaku di dunia
{ 13 comments… add one }
 • Iesya Dyana 31/05/2015, 11:51 am

  Ape bendenya yang pelik????

  Air Terjun x pelik.. (Mungkin ia slh anggap ke apa ke)
  Antartika x pelik.. Apa yang pelik tentang keluasan negara?
  Tasik x pelik.. Ia lihat begitu kerana putaran angin yang kuat
  Tanah? Mengapa dengan tanah? Mengapa? Kerana ia tidak ditutupi salji? HAH! Tolonglah!!
  Pokok bukan aneh… Pokok bukan sarang makhluk asing.. Ia hanya dibentuk seperti itu kerana Allah yang membuat bentuknya seperti itu..
  Pantai juga tidak aneh.. Walaupun pasirnya di tolak ke ATAS, masih tiada bukti yang ia aneh.. (Mungkin air laut terdapat bencana yang bahaya dan boleh menolak pasir ke atas?
  Kawah Meteor? amende la…. Ia hanya kerana tahi bintang yang terjatuh…
  Gunung Roraima di Venezuela, Brazil! Ia hanya tanah tinggi!! Fikirlah sikit!!
  Pintu ke Neraka? Fikir, fikir! Fikir!! Allah Maha Berkuasa tidak akan meletakkan Neraka Di SANA! Mengapa? Kerana ia panas dan terdapat api paling panas di dunia sbb itu kah kamu memanggilnya NERAKA?! Jangan nak mengarut!!!

  Dan aq nk tanya….. Kau tahu ke tak apa maksud “Pelik” dan “Ciptaan Allah”?

  Cuba fikir dulu!

  • zulaiqah 25/07/2015, 5:09 am

   Betul tu..

  • Ikhwan Danial 09/03/2016, 10:16 am

   Tahu la mnde ni semue ciptaan allah.tp jgnla emo sgt komen tu.atau ko ni sakit mental?

   • aiman hafizan 15/03/2016, 9:48 am

    janganlah nak Emo sangat . Dia hanya nak menerangkan fakta je. Kalau dia dah salah betulkan bukan memarahi lagi. Come on lah. Kita semua saudara.

  • grunge 18/04/2016, 10:05 pm

   Ntah pape ntah…rasenye budak pompuan ni yg plik..

  • Iwan 09/05/2016, 4:54 pm

   Haih..Apa yang nak marah sangat ni? Rilek la.. Pelik pulak aku tengok orang camni

  • helmi 14/01/2017, 11:10 am

   aku rasa ko yg pelik, pelik tapi benak…hahahahahaha…

 • SAKINAH 21/07/2016, 11:16 am

  SERIUS BUDAK IESYA NI YG PELIK, AKU RASA DIA PATUT ADA DALAM LIST PELIK NO.1 DUNIA. HAHAH. BENDA KECIK PUN NK EMO .. PERIOD KE KAK

 • jagungbakar 23/07/2016, 10:48 am

  budak iesya tu eksen sangat.kalau ko pandai sangat ko buat la blog sendiri dan entrikan cerita yg lagi pelik2 berserta bukti bergambar sekali.
  kita tunggu!

 • Mikailsoufi 24/07/2016, 4:20 pm

  Ooo xpa2.. Datang bulan tu.. Theee hehe.

 • Farhan 25/11/2016, 2:51 pm

  Haha…lawak2

 • Kaki Kutux 10/01/2017, 9:22 am

  Kpala Otax Mek Iesya Tuu Yg Pelik..
  Mu Tengok Je Dia Gitu Tuu,
  Iesya Tuu Bodoh Tau…
  Aduiii Laa.. Mgkin Engkau Kne Study Byk Lg Tentng Mnusia Di Beri Akal Fikiran Utk Apa..

 • helmi 14/01/2017, 11:07 am

  dahh…xpayah nk kondem org sgt, tgk diri sndiri tu dlu, paham x!!!!

Leave a Comment