≡ Menu

10 kawasan pelik dan aneh di dunia

Sesungguhnya Allah Taala telah menjadikan dunia ini sebagain bukti kewujudanNya. Dalam Al-Quran, Allah Taala telah berfirman:

“Dialah yang menjadikan segala yang di bumi untuk kamu dan Dia berkehendak menuju langit, lalu dijadikannya tujuh langit dan Dia Maha Mengetahui segala sesuatu”.
( al-Baqarah 2 : 29 )

Dunia ini telah Allah Taala jadikan sebagai bukti bahawa kewujudanNya. Keindahan alam semulajadi ini menjadi bukti bahawa Allah Taala adalah Tuhan Yang Maha Esa. Akan tetapi,masih ada manusia yang buta agama.

Luasnya bumi ini sehingga terdapat pelbagai tempat yang aneh dan menarik. Pelbagai tempat yang menarik sering menjadi tempat tumpuan perlancongan.Terdapat beberapa tempat yang dikategorikan sebagai aneh di dunia ini.

1- Air terjun Guaira, Sempadan Brazil-Paraguay

Jika bercakap tentang air terjun, ramai yang mengatakan bahawa Air terjun Niagara adalah yang terbesar di dunia. Sebenarnya, fakta ini silap. Air terjun yang terbesar di dunia ialah Air Terjun Guaira. Ianya dikatakan air tejun yang terbesar di dunia dengan kira-kira 1750000 isipadu air mengalir setiap detik berbanding Air Terjun Niagara yang mengalirkan kira-kira 70000 isipadu per detik. Air Terjun Guaira terletak di sempadan Brazil-Paraguay yang dikenali dengan nama sungai Parana. Pada tahun 1982, Air Terjun Guaira telah menjadi empangan kedua yang terbesar di dunia dalam menghasilkan elektrik yang dikenali dengan nama Itaipu Dam selepas Gorges Gam. EmpanganItaipu Dam ini menghasilkan kira-kira 90 peratus elektrik ke Paraguay, dan 19 peratus ke Brazil.

2-Iceberg B-15, Antartika

Antartika sememangnya terkenal dengan kesejukannya. Di Antartika, gunung ais B-15 merupakan duning ais yang terbesar telah dicatatkan di dalam sejarah. Dengan keluasan yang mencapai 3100 km, ianya menjadikan keluasannya lebih luas dari Pulau Jamaica. Gunung Ais B-15 terjadi hasil daripada pepecahan Ross Ice Shelf pada Mac 2000. Pada tahun 2003, Gunung Ais B-15 pecah menjadi beberapa potongan ais dan salah satu darinya hanyut ke utara dan akhirnya hancur di dalam glasier dan dikatakan bongkah ais yang hanyut itu mencapai 8 km. Perkara ini mengakibatkan perubahan besar pada peta Antartika. Sebahagiannya hanyut ke pantai dan pada tahun 2006, ribut taufan telah melanda di Alaska selama 6 hari menyebabkan angin laut yang bertiup mencencah kelajuan 13.5 km. Setelah hampir satu dekad, pecahan-pecahan ais menjadi semakin banyak dan masih belum cair keseluruhannya.

3-Tasik Don Juan, Antartika

Kalau sebut tempat paling masin di dunia ini, ramai yang akan mengatakan Laut Mati adalah tempat yang paling masin. Sebenarnya, tempat yang paling masin bukanlah Laut Mati,tetapi tempat yang paling masin dan tinggi kandungan garamnya ialah Tasik Don Juan di Antartika. Laut Mati mengandungi garam yang sesuai untuk terapi kesihatan tetapi kemasinan dan ketinggian garam di Tasik Don Juan berbanding Laut Mati ialah 8 kali ganda. Jika dibandingkan dengan laut biasa, kemasinan Tasik Don Juan ini ialah 18 kali ganda lebih masin.

Tasik ini ditemui oleh Lt Don ROe dan Lt John Hickey pada tahun 1961 ketika mereka berdua membuat penelitian di Antartika. Nama Tasik Don Juan diambil dari nama mereka berdua. Suhu tasik ini seperti kawasan biasa di Antartika, iaitu -30 darjah celcius. Namun, ianya tidak pernah membeku seperti tempat lain di Antartika kerana kandungan garamnya yang tinggi.

4-Rotorua, New Zealand

Rotorua merupan sebuah kota di selatan tasik yang sama namanya di Teluk Plenty, di sebuah kepulauan di utara New Zealand. Keunikan kawasan ini ialah terdapat banyak kolam air panas, terutama di Pohutu Geyser di Whakarewarewa. Selain itu, terdapat juga kawasan-kawasan lumpur mendidih. Kawasan ini menjadi unik sehingga banyak pelancong datang melawat kawasan ini.

5-83-42, Kutub Utara

Kawasan 83-42 ini dipercayai merupakan hanya satu-satunya kawasan tanah di Kutub Utara. Keluasannya hanyalah 35mx15m dan mempunyai ketinggian kira-kira 4 m. Jika dilihat dari atas, ianya ibarat sebidang tanah yang dikelilingi bongkah-bongkah ais. Keunikannya,ketika Kutub Utara diliputi ais, tanah ini langsung tidak kelihatan. Kawasan ini ditemui ketika tahun 1998.

6-Socotra, Yaman

Socotra merupakan kawasan yang paling aneh di dunia. Bermula dari bentuk pokok yang merupai sarang makhluk asing a.k.a alien. Kawasan ini sangat kering berbanding yang lain. Oleh kerana keunikannya, tanamannya dikenali dengan nama yang cukup aneh, iaitu Dragon’s Blood Tree atau Pokok Darah Naga. Bentuknya sangar pelik iaitu hampir menyerupai seperti piring. Socotra juga merupakan antara kawasan yang menjadi Warisan Peninggalan Dunia.

7-The Great Dune of Pyla, Perancis

seperti yang kita maklumkan bahawa di Eropah, tidak terdapat gurun, tetapi hanya terdapat bukit pasir yang biasa sahaja. Sebenarnya, tanggapan ini salah. Di Eropah, terdapat bukit pasir yang sangat unik yang dikenali dengan nama The Great Dune Of Pyla. Ianya mempunyai kepanjangan sepanjang 3 km, dan lebarnya pula 500 m, dan 100 m ketinggiannya. Bukit pasir ini sangat cura, dan sebahagiannya mengadap hutan. Kawasan ini terkenal dengan aktiviti paragliding. Selain keunikan bukit pasir, ianya juga memiliki pemandangan yang indah. Dari atas bukit itu, kita boleh melinat akan laut dan hutan. Ianya boleh dilihat dari jauh kerana ketinggiannya lebih tinggi dari pokok di hutan.
8-Kawah Meteor, Amerika syarikat

Kawah ini terbentuk hasil daripada hentaman meteor yang dikatakan berlaku kira-kira 50000 tahun lalu pada zaman Pleistonace. Ianya terletak kira-kira 69 km timur Flagstaff, berhampiran dengan Winslow di Gurun Utara Arizona. Pada zaman dahulu, ianya merupakan sebuah padang yang luas dan hutan yang dihuni oleh gajah mammoth, dan pelbagai haiwan lain. Kemudian dihemtam oleh meteor yang mengandungi besi nikel. Hentaman itu membuat kawah seluas 50 meter.

9-Gunung Roraima, Venezuela, Brazil, Guyan

Gunung Roraima ini berbeza dari guning-gung yang lain. Gunung batu ini unik kerana bentuknya seperti meja yang berada di awan. Ketinggiannya pula mencecah 400m. Salah satu cara untuk mencapai puncak ini ialah menggunakan tangga yang dibuat oleh kerajaan Venezuela. Cara yang lain tidak digalakkan kerana kebiasaannya dilakukan oleh pemanjant gunung. Disana, hujan hampir turun setiap hari. Pelbagai tanaman dterdapat di atasnya.

10- Pintu ke neraka, Turkmenistan

Kawasan ini dinamakan Pintu Neraka kerana kawahnya selebar 70 m itu sentiasa mengeluarkan api sejak 35 tahun yang lalu. Pada tahun 1971, sekumpulan ahli geologi pergi ke kawasan itu untuk mencari gas. Namun apa yang berlaku ialah semburan api keluar secara terus menerus dan membakar segala peralatan mereka. Sejak dari itu, para geologi tidak berani turun ke kawasan itu.

Dunia Maklumat

promosi lazada murah jobs from - my.neuvoo.com   Adakah anda sedang mencari kerja di rumah? .
Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa dari rumah. Gaji lumayan dan dalam Dolar Amerika. Kekosongan segera seluruh negara. Maklumat lanjut sila join website berikut: ==> Cari Kerja

Incoming search terms:

benda ajaib di dunia,benda pelik,benda pelik di dunia,pelik dan ajaib,cerita pelik tapi benar di seluruh dunia,benda paling pelik di dunia,perkara pelik di dunia,benda ajaib,tempat paling pelik di dunia,perkara pelik,kisah ajaib dunia,tempat pelik di dunia,perkara ajaib di dunia,cerita pelik,7 benda ajaib di dunia,binatang pelik,ajaib dan pelik,haiwan pelik di dunia,perkara aneh di dunia,perkara aneh,haiwan pelik,gambar haiwan pelik,kisah pelik dunia,tempat aneh di dunia,berita pelik seluruh dunia,kisah pelik di dunia,perkara paling pelik di dunia,tempat paling aneh di dunia,benda ganjil di dunia,benda pelik di malaysia,benda ajaib dunia,kisah pelik,haiwan aneh,haiwan terbesar di dunia,gambar pelik dan ajaib,dunia pelik,berita pelik,cerita ajaib di seluruh dunia,pelik dan aneh,perkara pelik dalam dunia,Sejarah pelik,gambar pelik di dunia,binatang pelik di dunia,gambar aneh dan ajaib,cerita pelik dunia,10 benda pelik di dunia,pokok ajaib di dunia,gambar haiwan pelik tapi benar,gambar pelik dan aneh,kejadian aneh dan pelik,perkara ajaib,gambar pelik dan misteri,benda2 ajaib di dunia,gambar aneh dan pelik,tempat pelik,benda ganjil,pelik dan ajaib allah,benda terpelik di dunia,haiwan misteri,haiwan paling besar di dunia,cerita pelik di dunia,tujuh benda ajaib di dunia,tempat menarik di dunia,kejadian pelik,cerita pelik dan ajaib,benda benda pelik,perkara aneh dan pelik,haiwan ganjil,haiwan paling pelik di dunia,kejadian pelik di dunia,kisah ganjil,Gambar binatang pelik,perkara pelik di malaysia,tempat terpelik di dunia,kisah pelik dan aneh,aneh dan pelik,pelik tapi benar di indonesia,perkara menarik di dunia,cerita pelik dan aneh,gambar benda pelik,cerita pelik di malaysia,foto pelik,bende pelik dalam dunia,manusia pelik dan ganjil,perkara misteri di dunia,benda pelik yang berlaku di dunia,benda pelik dan ajaib,10 benda ajaib di dunia,kejadian aneh di malaysia,tujuh benda ajaib dunia,haiwan terpelik di dunia,haiwan pelik di malaysia,gambar2 pelik,gambar pelik,perkara ajaib dalam dunia,pelik,perkara ajaib dunia,tasik terdalam di malaysia,benda paling pelik,gambar pelik seluruh dunia,gambar haiwan pelik di dunia,tempat paling cantik di dunia,perkara ganjil di dunia,benda2 pelik,benda paling ajaib di dunia,cerita ganjil,cerita pelik seluruh dunia,Binatang ganjil,dunia ajaib,pokok aneh dan pelik,benda paling pelik didunia,benda aneh di dunia,manusia pelik dan ajaib,negara paling pelik di dunia,negara pelik,perkara ganjil,Perkara pelik tapi benar,perkara pelik yang berlaku di dunia,fakta pelik dunia,dunia ganjil,benda ajaib di langit,pokok pelik di dunia,Pokok aneh,tasik paling dalam di dunia,pulau pelik di dunia,pulau pelik,pekara pelik,perkara yang masih misteri dalam dunia,makhluk pelik,gambar paling pelik di dunia,gambar haiwan yang terpelik di seluroh negara,haiwan pelik tapi benar,haiwan yang aneh,kawasan pelik tapi cantik,imej pelik,koleksi kisah pelik,kisah menarik dan pelik,koleksi kisah pelik tapi benar,kisah aneh dan pelik,kejadian pelik di malaysia,kejadian pelik tapi benar,Benda yang pelik,7 benda ajaib,benda yang pelik di dunia,benda ajaib didunia,batu pelik,cerita paling best di dunia,fakta pelik,cerita pelik dan aneh di dunia,tumbuhan pelik,haiwan pelik di laut,gambar pelik tapi benar di dunia,gambar pelik tapi benar,sungai paling dalam di malaysia,perkara2 aneh,perkara terpelik di dunia,perkara pelik dan ajaib di dunia,gambar benda aneh di dunia,empangan paling besar di dunia,kesah orang ganjil di dunia,laut paling masin di dunia,laut paling dalam di malaysia,Kisah benar dan misteri alam semulajadi,kisah pelik tapi benar di dunia,laut pelik di dunia,7 perkara ajaib dunia,7 benda ajaib dunia,benda pelik tapi benar,ajaib dunia,benda pelik dunia,benda bahaya dan pelik dunia,benda pelik didunia,100 kejadian aneh di dunia,8 benda ajaib di dunia,benda pelik dan ajaib di dunia,10 perkara ajaib di dunia,10 perkara aneh,batu pelik di dunia,awan pelik di dunia,sungai paling jernih di malaysia,pokok besar,tempat ajaib di dunia,yang pelik,haiwan lagenda,gambar dan fakta 8 tempat paling aneh,haiwan paling pelik didunia,gambar manusia pelik,haiwan paling pelik,gambar ganjil dan pelik,kisah benar tentang haiwan,kisah menarik dunia,kisah pelik 2016,kisah benar dunia,pelik tapi benar dunia,pelik tapi benar di dunia,makhluk pelik di dunia,pelik di dunia,perkara paling pelik,perkara aneh yang berlaku,pelik tapi benar di sarawak,pelik aneh,pelik dan misteri,pelik ganjir,perkara teraneh di dunia,orang pelik,binatang ganjil di dunia,berita ganjil dunia,cerita misteri pegunungan malaysia,cerita benda ganjil,Binatang terpelik di dunia,berita pelik 2016,gambar benda ajaib di dunia,cerita pelik indonesia,foto pelik kejadian tuhan,blog cerita pelik,gambar ajaib dan luar biasa,10 benda ajaib dunia,apa yang pelik di dunia,bende aneh,air pelik,benda pelik d dunia,pokok pelik di malaysia,tempat bahaya,pokok paling tinggi di dunia,pokok terindah didunia,pokok aneh di dunia,perkara yang pelik berlaku di dunia,ribut taufan terbesar di dunia,tempat yang pelik di dunia,tempat yang pelik tapi wujud di dunia,tasik misteri di dunia,pokok terpelik di dunia,tasik terbesar di dunia,tasik paling besar di dunia,perkara yang menakutkan manusia dunia,manusia aneh dan pelik,makluk ganjil,perkara pelik tapi benar di dunia,pelik tapi benar terbaru,perkara pelik yang berlaku di malaysia,manusia paling pelik di dunia,perkara pelik dan aneh,perkara paling lucu di dunia,gambar ganjil,gambar pokok yang aneh,haiwan aneh di dunia,gambar haiwan paling besar di dunia,gunung yang pelik,gambar pelik tapi benar di malaysia,haiwan yang pelik di dunia,gunung pelik,gambar tumbuhan pelik,kejadian pelik dunia,koleksi cerita pelik tapi benar,kawasan paling pelik di dunia,kisah pelik di seluruh dunia,kisah benar manusia terkecil di dunia,kejadian paling pelik di dunia,kisah pelik dan ajaib,koleksi gambar pelik tapi benar,kejadian pelik dan aneh,kisah pelik luar negara,kisah ajaib didunia,kisah pelik tapi benar 2016,kisah aneh di dunia,kisah unik dan pelik yang menakjubkan,kejadian aneh dan pelik di seluruh dunia,benda ajaib d dunia,air terjun kalimah allah,benda ajiab dunia,10 puncak gunung pelik,7 benda yang paling ajaib didunia,10 haiwan misteri,benda2 yang cantik dalam dunia,9 benda ajaib di dunia,benda ajaib ciptaan allah,benda yang paling pelik di dunia,benda aneh dan ajaib zaman purba,benda benda pelik di dunia,benda anih,tumbuhan pelik tapi benar,gambar alam semulajadi yang pelik,empangan terbesar di dunia,cerita aneh di seluruh dunia,gambar,fakta yang pelik dan seram,BERITA GANJIL,cerita lucu ganas orang asli,dunia pelik dan aneh,cerita paling pelik di dunia,gambar anih di dunia,gambar nama allah pada ciptaannya,gambar makhluk pelik,gambar misteri dan pelik,haiwan yang paling pelik di dunia,haiwan terbesar didunia,Gunung paling pelik,haiwan misteri di dunia,haiwan paling sukar dijumpai di langit,haiwan paling unik di dunia,gambar yg pelik,gambar menarik dan pelik,gambar dunia pelik,haiwan paling besar,sejarah paling pelik di dunia,tempat paling aneh didunia,Tempat-tempat yang pelik tapi benar,rahsia pelik misteri dunia,poto maknusia ganjil,sejarah dunia pelik,tempat cantik di dunia,tempat tempat yang terkenal dengan kewujudan hantu,Senarai Lautan Terbesar Didunia,sejarah tasik misteri dimalaysia,tempat paling pelik,pokok bentuk nama allah,tasik paling cantikdidunia,negara yang paling pelik,perkara menarik,perkara paling ajaib di dunia,nama binatang yang pelik,misteri foto pelik,perkara menakjubkan di dunia,pelik dunia,perkara paling unik di dunia,perkara perkara aneh di bumi,perkara yang menakjubkan,orang yang pelik,perkara pelik d dunia,perkara yang menakjubkan di dunia,pelik dan aneh di dunia,perkara paling pelik d dunia,pelik dan ajaib di dunia,perkara aneh di malaysia,peristiwa pelik yang berlaku di dunia,perkara biasa tetapi mistik,Pekara ajaib,Pelik ganjil,perkara aneh 2016,misteri pelik dunia,orang pelik sepanjang zaman,orang ganjil,perkara aneh dan pelik di dunia,perkara ajaib 2016,perkara ajaib ciptaan allah,negara paling pelik didunia,negara terpelik di dunia,pelik dan benar ciptaan tuhan,pekara ganjil,perkara ajaib didunia,perkara aneh tapi benar,perkara aneh yang berlaku di dunia,peristiwa pelik,misteri dunia pelik,pelik dan aneh 2016,misteri haiwan lagenda,perkara pelik yang berlaku,perkara paling pelik didunia,makhluk paling ganjil,makhluk paling pelik,Manusia paling aneh dan misteri kewujudan gemparkan dunia,pelik tapi benar tentang dunia,perkara pelik berlaku di dunia,pelik aneh di laut ada sungai,perkara ajaib aneh pelek di dunia,makhluk Tuhan yg cantik tapi bahaya,maklumat tentang tasik gabriel,Maknusia pelik,perkara mitos di dunia,manudia pelik,tumbuhan pelik di dunia,www kisahdunia,yg pelik,kejadiananehdimalaysia,lautan atalantik,kisah benar tempat yang aneh,kisah haiwan pelik,kisah benar di sarawak,koleksi gambar pelik dan aneh,kejadian pelik berlaku di dunia,kisah ajaib pelik,lukisan tumbuhan ganjil dan haiwan aneh,kisah seram dan ajaib,Kisah seram luar negara,kisah pelik didunia,kisah-kisah pelik tapi benar,kejadian pokok aneh,kisah kisah benar di dunia,kisah2 pelik tapi benar,indah tapi pelik,kejadian pelik di seluruh dunia,kisah dunia benar,imej haiwan pelik,kisah benar dan aneh,imej batu ganjil,laut pling berbahaya di malaysia,kisah menarik di seluruh dunia,keadaan pelik di negara orang,kisah menarik di malaysia,jenis jenis ikan trindah ddunia,laut terdalam yg pernah diterokai,kisah misteri tempat dongeng yang terjadi,kisah manusia pelik di dunia,Laut pelik,kisah benar berlaku di dunia,kisah pelik seluruh dunia,kisah kisah pelik tapi benar,Kisah lautan paling berbahaya menurut islam,kisah aneh dan pelik seluruh dunia,kisah menarik seluruh dunia,7 rahsia allah yg berlaku didunia,benarkah ada air terjun yg berbentuk kalimah Allah di brazil,Benda pelik berlaku di malaysia,air terjun membentuk kalimah allah,benar kah ada air terjun bentuk kalimah allah,air laut yang paling dalam,air terjun bentuk allah,benda pelik 2016,batu di bumi,benda aneh didunia,Benda benda ajaib di dunia bahasa malaysia,Benda benda ajaib dunia,benda aneh dan pelik dunia,alam semula jadi yang tercantik,benda benda pelik tapi benar gambar,benda aneh dan pelik,benda ajib di dunia,Barang ajaib yang masih wujud,barang aneh dan ajaib,benda paling ajaib,Barang pelik,barang pelik dan ajaib,batu ajaib di malaysia,benda ajaib di malaysia,benda aneh tapi benar,7 benda ajaig,10 haiwan pelik di dunia,benda yang ajaib di dunia,benda pelik ditemui,10 taufan angin terpelik,30 tempat ajaib,benda yg ajaib,10perkara unik dan ajaib di dunia,10 pelik,10 haiwan pelik,benda-benda pelik didunia,10 tempat p,benda pelik tapi ajaib,7 perkara ajaib di dunia,bendapelik,10 benda terajaib di dunia,7 haiwan pelik di dunia,bende anih,10 benda pelik didunia com,sejarah yang pelik,temtap yg purba,pulau ajaib di dunia,taman ajaib mempunyai tumbuhan ganjil,Sungai-sungai misteri haiwan,tempat pelik dunia,pokok yg aneh,pic manusia pelik,tempat menarik dan pelik,tempat paling aneh dan ganjil di dunia,tempat pelik dan misteri,perkara yang menarik di dunia,tempat pelik di dasar laut,tempat paling pelik di indonesia,tempat paling pelik dunia,rahsia lautan,rahsia dunia 2016,tempat paling sunyi dan digeruni di dunia,tempat paling sunyi di dunia,sejarah yg pelik,tasik tercantik di malaysia,perkara yang menarik,tempat terpelik didunia,senarai pulau tercantik di dunia 2016,senarai tasik terbesar di arab,senarai pantai yang mempunyai mesteri,Pokok paling susah nak jumpa di dunia,pokok pelik tapi benar,suku kaum pelik di dunia,tempat yang menarik dan pelik,tempat yang paling pelik cantik dan bahaya,tempat ajaib dunia,pokok paling pelik,tempat yang pelik cantik dan bahaya,Pokok paling cantik,pokok di dunia,tempat yang cantik,pokok paling besar didunia,cerita paling pelik dalam dunia,fakta mengenai sejarah/misteri sarawak,cerita aneh tapi benar,cerita seram dan ganjil,cerita aneh dan pelik,foto kejadian pelik dan aneh terkini,fakta menakutkan di malaysia,cerita pelik ajaib,cerita ganjil di dunia,cerita ganjil dunia,fakta pelik menakjubkan,cerita pelik islam,foto manusia pelik,fakta pelik di dunia,foto haiwan pelik di dunia,cerita pelik indonesia com,foto paling seram di dulia,cerita menarik disarawak,fakta haiwan pelik,bende pelik,gambar ajaib dan pelik,binatang2 pelik didunia,empangan besar di sarawak,Binatang pelik ganjil,BINATANG PELIK DIDUNIA,Berita terpelik,dunia pelik indonesia,berite ganjil dunia,empangan tertinggi di dunia,berita pelik hari ini,gambar batu pelik,binatang yang ganjil,gambar benda paling aneh di dunia,gambar benda yang pelik,gambar benda yang pelik tapi benar,bende pelik di dunia,gambar binatang ganjil,blog benda pelik di dunia,cerita yang pelik,bentuk muka bumi yg pelik,gamba haiwan pelik,CERITA-CERITA AJAIB,bntng aneh di dlm pokok,blog pelik,cerita² yang pelik didunia,gambar pelik dalam laut,haiwan tercantik,gmbar taman buah trindah di dunia,gambar paling pelik dan aneh,gambar perkara aneh ciptaan Allah,gunung pelik di dunia,haiwan ajaib,haiwan lage,haiwan laut dalam,Haiwan paling besar didunia,haiwan pelik#imgrc=CGtwsi8f5FCylM:,haiwan purba yang paling ganas yang pernah wujud,haiwan terbesar,haiwan pelik di dasar laut,gambar tempat pelik di dasar laut,haiwan paling misteri,Gambar yang pelik dan ganjil,gambar-gambar tempat-tempat berhantu di malaysia,gambar-gambar yamg aneh pernah berlaku di pantai,gambar pelik dan aneh di dunia,haiwan di geruni di air,gambar muka pelik,gambar manusia aneh dan ajaib,gambar haiwan pelik di malaysia,gambar kalimah allah yang cantik,ikan pelik di dunia,HotWap com,gambar haiwan lagenda,gambar bnda aneh,gambar haiwan yang pelik di dunia,gambar fenomena alam di luar bumi dan didalam bumi yang pelik menakutkan seram aneh dan ganjil serta cantik,haiwan yang tercantik didunia,ikan ganjil di dunia,gambar menarik di dunia,himpunan gambar p,haiwan paling aneh yang pernah wujud didunia,ikan pelik di dunia com,ikan pelik di malaysia,haiwan paling besar di malaysia,ikan pelik foto,haiwan paling bersejarah,haiwan paling besar dalam 2016,ikan pelik gambar,haiwan paling besar pernah wujud,haiwan paling cantik di dunia,ikan di dasar laut paling dalam yang pelik,haiwan paling misteri di dunia,ikan paling ganjil,ikan paling ganjil di dunia,haiwan paling kecil di dunia,ikan pelik dan besar,ikan pelik dan jarang dijumpa,hujan yang pelik dan aneh,haiwan paling kecil d dunia,haiwan paling kecil,haiwan misteri dunia,haiwan misteri di malaysia,image pulau di jepun,haiwan lagenda paling berbahaya,image tempat yg ganjil,haiwan gergasi di dunia,haiwan lagenda malaysia,haiwan lagenda di lautan,haiwan lagenda di laut,image yg benar berlaku dunia,haiwan kecil di indon,haiwan ganjil di lautan,images pelbagai hidupan laut,haiwan di hutan yg aneh,image laut terganas didunia,image haiwan pelik,ikan pelik tapi benar,haiwan misteri di dalam paya,haiwan misteri bawah laut,ikan terpelik di dunia,ikan pelik com,haiwan merupai manusia,haiwan laut yang jarang dijumpai,haiwan laut yang cantik,haiwan laut paling dalam,ikan terpelik didunia,ikan yang pelik,image gunung berapi yang menjadi tempat pelancongan,haiwan paling kecil didunia,ihaiwan lagenda dunia,Haiwan yang pelik dijumpai,haiwan zaman dahulu,hanya diRussia benda benda pelik dan,hari yang paling pelik didunia,hewan pelik yg seram,hidupan dalam laut,haiwan terpelik d dunia,hidupan laut ganjil,hidupan laut pelik,hidupan laut yang jarang dijumpai,hidupan laut yang jarang ditemui,hidupan laut yang unik,haiwan yg ganjil,haiwan terpelik didunia,haiwan yang pelik di dasar laut,haiwan yang pelik aneh dan menakutkan,haiwan yang pelik,haiwan yang terpelik di dunia,haiwan yang paling pelik,haiwan yang tidak pernah dilihat,haiwan yang unik dan ada kalimah allah,haiwan yang paling cantik di dunia,haiwan yang ganjil,haiwan yang aneh di dunia,haiwan yang unik ditemui di malaysia,hidupan paling aneh,haiwan terbesar dunia,haiwan terbesar du dunia,hutan berhantu di sarawak,hutan cantik ciptaan Allah,hutan hujan yang paling susah diterokai di dunia,haiwan pelik di amazon,haiwan pelik dari dunia lain,haiwan pelik dan bahaya di dunia,hutan malaysia dan rahsia nya,haiwan paling unik di malaysia,hutan paling sukar di dunia,haiwan yang smart,hutan pelik di dunia,haiwan pelik di sungai,haiwan pelik dijumpai 2016,hidupan paling pelik,hidupan pelik di dunia,himpunan cerita pelik,haiwan ter,haiwan pra-sejarah-dijumpai-2016,himpunan kisah aneh dan pelik,himpunan kisah seram dan misteri dunia,haiwan pelik zaman purba,haiwan pelik yang bahaya,haiwan pelik tapi benar di dunia,haiwan pelik dunia,haiwan paling seram di dunia,gambar pelik dan ngeri,gambar makhluk yang pelik di dunia,gambar makhluk pelik tapi benar,gambar makhluk ganjil,gambar makhluk aneh di keluar di tasek,Gambar mahluk terpelik didunia,gambar mahluk terpelik di dunia,gambar mahluk elik,gambar macam macam bawah laut terindah tercantik di dunia bergerak tahun 2016,gambar macam macam ais yang paling tercantik di dunia bergerak tahun 2016,gambar macam macam air yang paling tercantik di dunia bergerak tahun 2016,gambar lukisan suasana sunyi dan seram,gambar lautan pelik hd,gambar laut yg paling pelik,gambar laut yang cantik tapi seram,gambar laut tercantik,gambar manusia aneh dan pelik,gambar manusia pelik tapi benar,gambar pelik com,gambar pelik & aneh,gambar pelek di dunia,gambar pelek,gambar paling seram dan menarik top,gambar paling pelek di bumi,gambar paling lucu dan pelik,gambar orang pelik di dunia,gambar orang pdlik haiwan pelik dan haiwan dalam laut,Gambar orang paling pelek,gambar negara pelik dan aneh,gambar naga di tasik bulat di brazil,gambar misteri yang pernah wujud di dunia,gambar menarik di laut,gambar menakju,gambar laut pelik,gambar laut paling pelik,gambar laut dalam yang pelik,Gambar haiwan berbahaya dengan manusia,gambar haiwan aneh kat dunia,gambar haiwan aneh dan unik,gambar haiwan aneh,gambar ganjil tapi benar,gambar gambar pelik di dunia,gambar gambar pelik dan ajaib didunia,Gambar gambar aneh dan pelik,gambar foto unik d sarawak,gambar dunia yang pelil,gambar di muka bumi yang pelik,gambar dan nama haiwan yang berbahaya dan terbesar,gambar ciptaan allah yang unik,gambar buah paling pelik,gambar binatang yang terpelik di dunia,gambar haiwan di malaysia,gambar haiwan ganjil dunia,gambar lauatan yang pelik di dunia,gambar kejadian pelik,gambar kawasan perumahan yang paling cantik,gambar ikan pelik,gambar ikan paling pelik,gambar ikan naga pelik,gambar ikan besar di sarawak,gambar haiwan yang terbesar di dunia,gambar haiwan yang paling pelik di seluruh dunia,gambar haiwan pelik di japan,gambar haiwan pelek dan aneh,gambar haiwan paling ganjil didunia,gambar haiwan ngeri dan seram,Gambar haiwan laut yg besar,gambar haiwan haiwan misteri,Gambar binatang yang pelik,gambar pelik dan seram,haiwan dan kejadian pelik,ganjil tapi benar,ganjil pelik,ganjil di dunia,ganjil dan pelik,ganjil alam d malaysia,ganjil 2016,Gambiae binatang pelik,Gambar_Haiwan_Pelik,gambar2 pelik tp cantik di dunia,gambar2 pelik kejadian alam,gambar2 aneh yang berlaku diseluruh dunia,gambar2 aneh di dunia,gambar2 aneh dan pelik,gambar2 ajaib kejadian alam,gambar10 benda ajaib allah,garam tasik dalam al quran,gmbr aneh dan pelik,haiwan dalam la,haiwan berbahaya yang ada di borneo,haiwan aneh wujud,haiwan aneh tapi benar,haiwan aneh lagenda,haiwan aneh didunia,haiwan aneh di malaysia,haiwan aneh di lautan,haiwan aneh di empangan semenyih,haiwan aneh dalam laut,gunung pelik di russia,gmbr2 plik,gmbr pelik,Gmbr haiwan pelik,gmbr binatang aneh,gambar yang pelik-pelik,gambar yang benar tetapi pelik,gambar unik pelik,gambar rumah yang paling kecil dan pelik com,gambar pulau terpelik di dunia,gambar pokok tertinggi di malaysia,GAMBAR POKOK PELIK,gambar pokok aneh,Gambar perkara-perkara pelik,gambar pemandangan pelik,gambar pemandangan di hutan ganjil,gambar pelik yg terbaru,gambar pelik yang cantik didunia,gambar pelik yang berlaku di dunia,gambar pelik terkini,gambar pelik terbaru,gambar pelik tapi menarik,gambar pelik tapi benar tentang manusia,gambar sebuat taman ajaib mempunyi beberapa tumbuhan ganjil,gambar sejarah malaysia kuno,gambar unik ciptaan allh,gambar terpelik di dunia,gambar tempat yang pelik tapi indah di dunia,gambar tempat yang pelik di dunia,gambar tempat yang cantik tetapi bahaya,gambar tempat paling luas,gambar tempat aneh di dunia dan,gambar tempat aneh,gambar tasik yang aneh,gambar tampat palik tapi benar,gambar sunyi sedunia,gambar sungai yang pelik,gambar seram dan pelik,gambar sejarah yang terdapat di sarawak,gambar sejarah yang pelik,Gambar pelik di dalam laut,tasik paling besar,tasik paling pelik di dunia,tempat apa yang paling cantik,tasik tercantik di dunia,tasik paling dlm ddunia,tempat aneh dan luarbiasa di dunia,tasik paling berbahaya di dunia,tempat aneh dunia,tempat paling cantik,tempat paling bahaya,tasik paling bermisteri di sarawak,Tempat paling aneh tapi cantik,tempat paling aneh dan pelik di dunia,tasik yg anih di dunia,tempat ganjil dunia,tempat ganjil di dunia,tempat ganjil dan seram didunia,tempat didunia yang lebih tinggi dari awan,tempat bersejarah dijumpai,tempat berhantu dan berbahaya,taufan yang paling berbahaya,taufan paling bahaya di dunia,tempat bahaya di dunia melayu,tasik paling ser,tempat menarik seperti tempat kisah dongeng,tasik terpelik di dunia,tasik yang dalam di dunia,Tempat naga dijumpai,tempat ajaib di bumi,tempat aneh di laut,tempat merbahaya di dunia,tempat bahaya di dunia,tempat menarik yang misteri,tempat berbahaya di dunia,tempat paling cantik tapi berhantu di dunia,tujuh dunia ajaib,tentang benda2 ajaib di dunia,Tempat-tempat yg pelik di dunia,tempat-tempat yang baru dijumpai di dunia,tempat-tempat pelik di malaysia,tempat-tempat pelik dan ajaib,tempat yng aneh tpi bnar,tempat yg cantik tetapi berhatu,tempat yg cantik tetapi ada yg bahaya,tempat yg ajaib,tempat yang wujud dalam sejarah dunia,tempat yang unik dan pelik,tempat yang sukar dijumpai di peta dunia,tempat yang pelik,tempat yang paling pelik di malaysia,tentang tasik di laut dalam,Terjadi pelik kekuasaan allah,terpelik kat dunia,tujuh ajaib di dunia,top10 dasar laut malaysia,top kisah pelik,top haiwan terbesar di dunia zaman dulu,top 5 rumah pelik,top 100 manusia pelik,top 100 makluk pelik,top 10 tempat pelik,Top 10 Perkara paling seram yg berlaku di dunia,Top 10 manusia paling kotor di dunia dalam sejarah,top 10 keajaiban dunia yang pelik tapi unik,top 10 haiwan terbesar di dunia,top 10 dalam dunia aneh jijik pelik seram,tinggalan mistik dan menakjubkan,tempat yang paling bahaya,tempat yang menarik tapi misteri,Tempat pelik dijumpai,tempat pelik di malaysia,terpelik dunia,tempat pelik dan seram di malaysia,tempat pelik dan misteri d dunia,tempat pelik dan menakutkan didualnia,tempat pelik dan aneh,tempat pelancongan yang paling menarik di dunia,tempat paling unik di dasar laut,tempat paling pelim di dunia,tempat paling pelik dan ajaib di dunia,tempat paling pelik dalam dunia,Tempat paling paling pelil di dunia,tempat paling mesteri di kota tinggi,tempat pernah temui hantu di malaysia,tempat rahsia di malaysia,tempat rahsia yang bahaya di dunia,tempat yang mempunyai sejarah dunia yang menarik,tempat yang ajaib dan terindah,tempat unik cantik dan misteri,tempat tercantik di jepun,tempat tempat yg aneh,tempat tempat yang tidak pernah dijumpai,tempat tempat yang peli,Tempat tempat yang paling indah dan paling cantik,tempat tempat yang cantik di dunia,tempat tempat yang berbahaya,tempat tempat yang aneh,tempat tempat paling bersejarah di dunia,tempat tempat aneh,tempat semulajadi tercantik dunia,tempat paling ganas di dunia,pulau tercantik dan ajaib di dunia,pokok terpelik didunia,pokok tereneh di seluruh dunia,pokok terbesar didunia,pokok terbesar di dunia,pokok pokok anih,pokok plg cantik,pokok pelik tapi benar com,pokok pelik dunia,pokok pelik didunia,pokok pelik,pokok paling unik didunia,pokok paling unik,pokok paling tinggi dan cantik di dunia,Pokok paling susah di jumpai orang,pokok paling misterius di dunia,pokok tertin,pokok tertinggi di dunia,pokok tertinggi didunia,pulau mana kah yang paling terbesar di dunia,pulau di Indonesia yang pelik,prkara aneh,poto benda ajaib,pokok yg tercantik didunia,pokok yang pelik di dunia,pokok yang paling besar di dunia,Pokok yang paling aneh di dunia,Pokok yang paleng aneh,pokok yang menakutkan di dunia,pokok yang aneh d dunia,pokok yang aneh,pokok yang ada kat aungai,pokok yang ada gambar haiwan,pokok unik di dunia,pokok paling besar di dunia,pokok paling aneh,pokok paking besar dimalaysia,pertemuan purba dalam dasar air,pertemuan naga di bukit sepuloh,pertemuan dunia ajaib,perkarapelik,perkara2 ajaib didunia,perkara2 ajaib,perkara-perkara yang menarik,perkara-perkara aneh yang berlaku di dunia,perkara yg menyeramkan tapi aneh,perkara yg amat ganjil d dunia berlaku,perkara yang unik,perkara yang terbesar,perkara yang pelik tapi benar d,perkara yang pelik di malaysia,perkara yang pelik,peta dunia ada kalimah,peta dunia pelik,photo bukit piling besar di dunia,pokok menakut,pokok gurun berbahaya,pokok ganjil di dunia,pokok ganjil,pokok gangil di dunia,pokok di atas batu di sungai,pokok aneh tapi nyata,pokok ajaib didunia,pic pokok pelik,pic pelik tumbuhan:-),pic pelik pelik,pic pelik di japan,pic paling pelik di dunia,pic dan cerita yang pelik2,Photo mesteri kisah benar,perkara yang pelak berlaku di dunia,tasik paling bahaya di dunia,sungai berbahaya di malaysia,suku pelik dan ajaib,seram di air terjun malaysia,sepuluh benda ajaib di dunia,senarai top10 sungai terpanjang di malaysia,senarai sungai di brazil,senarai sempadan yang berbahaya,senarai perkataan baru dijumpa,senarai negara yg mempunyai nama tempat yg pelik,Senarai makluk yang paling pelik,senarai mahkluk misteri,senarai lautan paling dalam di dunia,senarai lautan didunia,senarai kisah misteri,senarai kisah dongeng indonesia,sungai di hutan di jepun,SUNGAI PALING BAHAYA DI MALAYSIA,sungai yang tercantik menjadi empangan di jepun,tasik paling bahaya,tasik misteri di indonesia,tasik misteri d dunia,tasik misteri,tasik loanch misteri di dunia,tasik indah seluruh dunia,tasik di utah kering,tasik berpuaka d dunia,tasik aneh di dunia,tangga yang pelik dan bagaimana ia terjadi,tanah pelik didunia,tanah paling kering didunia,taman pelik di dunia,taman dalam air paling cantik,sungai yg dikenali berpuaka,senarai haiwan paling pelik di dunia,senarai empangan terbesar di,senarai empangan cantik,sejarah ciptaan aneh manusia,sebuah taman ajaib mempunyai tumbuhan ganjil,sarawak aneh pelik unik,rumah yang aneh tapi cantik,rumah pelik dan cantik,rumah haiwan paling cantik,rahsia misteri di dunia,rahsia dalam tasik,rahsia alquran benda ajaib,punca kulit terkupas,pulau yg ganjil,Pulau yang pelik,pulau yang cantik dan sukar ditemui,pulau yang aneh didunia,pulau terpelik,Sejarah dunia paling Menarik,sejarah dunia versi bahasa melayu,sejarah kisah pelik di malaysia,senarai 7 benda ajaib di dunia,senarai & gambar semua haiwan aneh dijumpai di dunia,semua jenis haiwan pelik,sempadan negara paling unik,sempadan negara paling bahaya,sejarah yg paling pelik di dunia,sejarah tentang mahkluk pelik,sejarah tempat menarik dunia,sejarah tasek y,sejarah pokok naga,sejarah pelik paling popular,sejarah pelik indonesia,sejarah pelik di dunia,sejarah paling hitam dalam dunia,sejarah misteri malaysia,pulau tercantik di malaysia 2016 berlaku sesuatu,benda yang mustahil dekat dunia,benda aneh di hutan,benda yang menajukan yang pernah hujut di bumi ini,benda yang pelik pelik,benda yang ganjil di dunia,bende paling pelik,benda yang ganjil di amazon,benda belum di temui,benda yamg aneh,benda pelik yg berlaku di atas dunia ini,benda anih di temui,benda aneh yang pernah wujud di bumi,benda aneh yang dijumpai di atmosfera,benda benda aneh dan ajaib,benda yang aneh di dunia,benda pelil,benda aneh ada kalimah allah,benda yang terajaib di dunia,benda an,benda benda anih berlaku di bumi,Benda2 ajaib di dunia nyata,benda2 pelik ciptaan manusia,benda2 pelik tapi benar,benda2 terbesar didunia,benda2 yang pelik,benda ajaib dan aneh di dunia,benda ajaib islam,benda ajaib yang ada di dunia,benda ajib dunia,benda yang terpelik di dunia,benda ysng pelik,benda yg ganjil didunia ini,benda ajaip dunia,Benda yg pelik2 berlaku kat malaysia,benda-benda pelik,Benda ajaip dan ganjil d seluruh alam dunia,bende aneh yg belaku,benda pelik dan jelik,benda pelek di dunia,benda pelek,Benda pelak didunia,benda pel,benda pelik didunia com,Benda pelik ditemui di seleruh dunia,benda paling pelik d dunia,benda paling pelik 2016,benda paling misteri di dunia bahasa melayu,benda paling masin di dunia,benda pelik dibumi,benda pelik di langit,benda pelik dan seram,benda pelik dan aneh,Benda pelik ddunia,benda pelik di atas langit,benda pelik di dunia top 10,benda pelik dalam gambar,benda pelik di indonesia,benda pelik berlaku di dunia kini,benda pelik atas dunia,benda pelik di jepun,benda pelik dlm dunia,benda pelik pelik di dunia,Benda benda pelik@ganjil,benda pelik terkini,benda benda pelik tapi benar di dunia,benda benda pelik tapi benar,Benda pelik yang dilakukan oleh manusia,Benda benda pelik dan misteri yg d temui d dasar laut,benda benda pelik dan aneh share,benda benda pelik dalam dunia,benda pelik yang menakutkan,Benda benda paling ajaib di dunia,benda pelik terjadi di dunia,benda benda yang pelik di dunia ini,benda pelik di sarawak,benda menarik di malaysia,benda ganjil di malaysia,Benda ganjil dan aneh,benda ganjil d dunia2016,benda ganjil berlaku di dunia com,benda ganjil berlaku di dunia,benda pelik ter,benda pelik terjadi di bumi,benda benda yang terbesar terrtinggi terpanjang terluas terdalam,benda benda berhantu dia luar negar,adakah haiwan mamot berbahaya?,7 benda aja,7 ajaib di dunua,7 ajaib di dunia,5 perkara ajaib di dunia,20 tempat sempadan melucukan di dunia,15 manusia pelik,10perkara lucu di dunia,10haiwan terbau di dunia,100 negara pelik dunia,100 manusia pelil di dunia,100 mahluk pelik,100 kejadian unik di seluruh dunia,100 haiwan pelik Di dunia,10 tempat yang pelik di dunia,10 tempat terdalam di dunia bahasa melayu,7 benda ajaib di dunia 2015,7 benda ajaid,7 benda pelik di dunia,Adakah cerita yg pelik pelik terkini,ada cerita pelik tapi benar,9 nampakan bende pelik,7ajai,7 tempat yang ajib didunia,7 tempat paling bahaya,7 perkara rahsia allah didunia,7 perkara pelik di dunia,7 perkara misteri dunia,7 muka paling pelik di dunia,7 misteri haiwan terbesar,7 manusia yang menpunyai kuasa di dunia,7 kejadian aneh di dunia bahasa melayu,7 dunia pelik,7 benda pelik dumia,10 tempat didunia yang pelik,10 pulau yang paling berpuaka di dunia,10 Kawasan terdalam di dunia,10 haiwan pelik di hutan AMAZON,10 haiwan paling pelik di dunia,10 haiwan paling kecil di dunia,10 haiwan misteri laut,10 haiwan aneh,10 gunung ajaib didunia,10 gambar yang menarik,10 gambar pelik,10 fakta terlucu yang benar di malaysia,10 benda semulajadi,10 benda pelik didunia,10 benda pelik dalam laut,10 benda ajaib,10 barangan paling pelik di jepun,10 kejadian pelik,10 kisah dunia aneh luar negari,10 laut terdalam di dunia bahasa melayu,10 pokok tertinggi di dunia,10 perkara pelik yg anda boleh temui di India,10 perkara paling unik,10 perkara paling pelik,10 perkara paling misteri di dunia,10 perkara paling merbahaya,10 perkara paling ajaib di dunia,10 perkara belum ditemui di malaysia,10 perkara aneh di dunia,10 perkara aneh di didunia pulau bergerak,10 penyembahan tuhan yg pelik,10 pantai yang tercantik dan berbahaya,10 manusia yg mempunyai kuasa ajaib,10 manusia paling pelik dunia,10 manusia paling misterios,10 barang paling pelik ddunia,air empangan paling dalam didunia,Benda 2 yg ajib didunia,apakah benda yg ajiab di dunia,antara perkara yang pernah berlaku dalam dunia yang di anggap sebagai Sejarah dunia sepanjang zaman,antara lukisan yg menakut kan di dunia,antara gambar bersejarah dunia,antara binatang yang tercantik,aneh/pelik,aneh tapi pelik,aneh tapi benar kuasa allah,aneh lelaki ini wujud di dunia yang berbeza,aneh haiwan pelik,Aneh di seluru dunia com,aneh di malaysia,aneh di dunia,aneh dan pelik dunia,aneh dan pelik 2016,apakah paling dalam di malaysia,awan aneh di malaysia 2016,awan ganjil,benda,batu yang pelik,batu terapung indonesia,batu paling pe,batu dan bukit yang mempunyai bentuk seperti haiwan,batu batu pelik,Batu ajaib wujud,barang2 purba yg di termui,barang pelik tapi,barang pelik ditemui terkini,barang barang pelik,barang ajaib di dunia,bahaya ke kawasan hutan di malaysia?,awan ribut seluruh dunia,awan pelik di sarawak,alvin video india yang ganjil jika dahulu,Allah air terjun amazon brazil,air terjun membentuk kalimah allah di brazil,air terjun guaira misteri,air terjun disebuah tasek,air terjun di perancis seperti kalimah Allah,air terjun di brazil berbentuk allah,air terjun di amazon kalimah Allah,air terjun brazil allah,air terjun berbentuk nama Allah di brazil,air terjun berbentuk kalimah,air terjun berazil ada kalimah allah,air terjun bahaya di malaysia,air terjun amazon Brazil kalimah Allah,Air terjun ada nama allah di brazil,air tejun tetingi malaysia,air tasik paling,air terjun pelik di dunua,air terjun sungai amazon membentuk kalimah Allah,air terjun tercantik di dunia,alam semulajadi yg menkjubkan dan pelik,alam semulajadi yang tercantik di dunia,alam ajaib di dunia,al-quran makhluk pelik,akta pelik di dunia,ajayip naga keluar dari awan,ajaid di dunia,ajaib ter,ajaib tapi benar manusia dajulu com,ajaib di sarawak,ajaib di malaysia,ajaib dan benar,ajaib,air yg pelik di malaysia,air terjun tercantik di eropah,air laut paling jernih di dunia,tumbuhan aneh ciptaan tuhan,www tempat-tempat pelik dan menarik di dunia,www tempat yang menarik dan pelik,www tempat ganjil com,www ganjil di dunia com,www youtube benda2 pelek com,yang aneh dan ajaib,yang paling tercantik di dunia bergerak tahun 2016,yang pel,yhsm-plushome_001,you tube 10 lautan yang menarik dan pelik,youtube kejadian aneh dan pelik,www gambar ganjil com,www foto hantu di sarawak yang berhantu,tumbuhan pelik di dasar laut,tumbuhan yang paling digeruni,video 7 benda paling ajaib didunia,video fenomena pelik dan ajaib lagi nyata didunia ini,video kejadian pelik dan aneh,Video misteri aneh tapi benar,video pekara misteri berlaku hri ini,video pelik dan aneh,video pelik dan aneh com,wajah pelik dan aneh,What wap terkini benda pelik gambar 2016,wujudnya air terjun di puncK gunung,www barang barang pelik tapi benar,www benda ganjil com,youtube kejadian pelik,pelik tapi benar haiwan,perkara ajib di dunia,pemandangan dilangit alam yg aneh ajaib,Perkara ajaib yang berlaku,pelik seluruh dunia,Pelik tapi benar gambar rumah di atas langit,perkara ajaibd,pelik tapi benar islam,pelik tapi benar dimalaysia 2016,perkara pelik yang terjadi,peliknya dunia,peristiwa pelik di malaysia,pelik-pelik 2016,Perjumpaan makhluk ganjil di dunia,pelik unik dunia,Pelik tp menjadi,pelik terjadi,pelik tapi wujud,pelik tapi benar di indonesia 2016,pelik tapi benar di malaysia,pelik tapi benar 2016,perkara ajaib di malaysia,pelik tapi aneh,pemandangan alam pelik,perkara aneh & ganjil di dunia,perkara yang menakutkan di dunia,perkara pelik tentang bumi,perkara pelik malaysia,perkara pelik dunia,perkara pelik di duniap,perkara pelik di bumi,perkara pelik dan seram,perkara pelik dan aneh di dunia,perkara pelik berlaku di india,perkara pelik berlaku di bumi,perkara pe,perkara paling susah di dunia,perkara paling pelik bin ajaib didunia,perkara pelik tentang perjumpaan,perkara pelik terjadi,perkara pelik yang ditemui,perkara yang ganjil 2016,perkara yang aneh dan unik di dunia,perkara yang aneh,Perkara yang ajaib telah belaku di dunia,perkara unik,perkara terpelik di dalam dunia,Perkara tempat dam manusia,perkara perkara pelik tapi benar,perkara perkara misteri di indonesia,perkara perkara misteri di dunia,Perkara pelikk yang berlaku dimalaysia,perkara pelik yg berlaku:di bumi,perkara paling menakutkan di dunia,perkara paling bahaya di dunia,Perkara paling aneh,perkara aneh tentang malaysia,perkara aneh dunia,perkara aneh dilautan,perkara aneh didunia,Perkara aneh didalam dunia foto,perkara aneh di tanah melayu,perkara aneh di muka bumi,perkara aneh di india,Perkara paling menakjubkan di dunia,perkara aneh di dunia rahsia,perkara aneh di dunia 2016,perkara aneh di bumi,perkara aneh terjadi dibumi,perkara aneh yang berlaku di malaysia,perkara aneh yang terjadi di dunia,perkara paling ajaib 2016,perkara pal,perkara menakutkan dunia,perkara luar biasa di dunia,perkara ganjil yang pernah belaku dI dunia ni,perkara ganjil tetapi benar,perkara ganjil dunia,perkara ganjil di malaysia,perkara ganjil 2016,Perkara anek & ganjil di dunia,Perkara aneh/luar biasa berlaku di dunia/download video percuma,perkara aneh yg berlaku dimalaysia 2016,perkara aneh Dan menakutkan Di dunia,misteri yang pelik,misteri haiwan paling cantik,misteri haiwan ganjil,misteri dunia bahasa malaysia,misteri dihutan paling luas didunia,misteri binatang di dunia,Misteri aneh pelik,misteri aneh dan ganjil malaysia,Mister tapi benar di serata dunia,mister aneh yg berlaku di dunia,mesteri mkhluk pelik di laut,mesteri binatang pelik,menyeramkan kuching sarawak,manusia yg pelik didalam al-quran,manusia terlucu dan terpelik di dunia,manusia pelik zaman dahulu,misteri haiwan pelik,misteri haiwan yang tak wujud,misteri hantu di eropah,misteri terganjil di dunia,misteri tempat yg pelik dan aneh,misteri tempat rahsia,misteri sungai dalam brazil,misteri pulau berhantu di dunia bahasa melayu,misteri pppelik dunia,misteri pokok besar,misteri penghuni tasik terbesar di malaysia,misteri pelik tapi benar,misteri pelik,misteri misteri yang berlaku di dunia,misteri manusia pelik,misteri lautan yang belum diterokai,misteri laut pelik,misteri hidupan laut dalam,manusia pelik di temui di dunia,manusia paling ganjil di dunia,manusia ganzil,makhluk ganjil yang sangat berbahaya,makhluk ganjil d malaysia,makhluk aneh yang wujud di dunia,makhluk aneh terbaru ditemui,makhluk aneh temui di dunia,makhluk aneh tapi wujud,Makhluk aneh ditemui di lautan,makhluk aneh di malaysia,Makhluk aneh di lautan di temui,makhluk aneh ciptaan tuhan,mahluk yang pelik,mahluk pelik 2016,mahluk aneh yg di jumpa di seluruh dunia,mahluk ajaib di dunia,mahkluk pelik,makhluk makhluk pelik di malaysia,makhluk paling pelik di dunia,makhluk pelik dari lautan,manusia ganjil dan pelik,manusia dan kaum pelik di dunia,manusia dan binatang cerita,malaysia ganjil,Maklut pelik dalam lautan,makluk unik di temui,makluk pelik,makluk paling pelik didunia,makluk paling pelik,makluk allah yng pelik dan ganjil,makluk,makhluk sungai ganjil,makhluk pelik terbaru,makhluk pelik didunia,makhluk pelik di malaysia,mahkluk paling aneh dan seram,misteri yg berlaku di dunia,pelik pelik di dunia,Pelik ajaib,pelik 2016,Pelek yang baling besar,pelek dalam dunia,pekara2 pelik,pekara yang paling misteri di dunia,pekara yang paling misteri,pekara yang menarik di dunia,pekara pelikyang berlaku,pekara paling pelik,pekara aneh di dunia melayu,Pekara aneh,pekara ajaib di dunia,parkara pelik dalam islma,Pantai Tercantik Dan Berbahaya,pelik ajaib aneh,pelik ajaib misteri,pelik ajaib tapi benar,Pelik mustahil dan ngeri di dunia,Pelik misteri,pelik kt mlysia,pelik dn ajaib,pelik didunia,Pelik di malaysia,pelik di luar negara,pelik di laut,Pelik ddunia,pelik dan rahsia,pelik dan aneh malaysia,pelik dan aneh dunia,pelik dan ajaib tapi benar,pelik dan ajaib com,pelik d,pantai pelik dan unik di dunia,pantai paling bahaya di dunia,palong zaman jepun,nama tempat yang paling pelik,nama pulau tercantik tapi bahaya,nama pulau paling pelik di malaysia,nama pokok di yaman,nama negara paling pelik didunia,Nama ganjildi dunia,nama awan pelik,mukabumi paling pelik di dunia,muka terpelik di dunia,muka paling pelik tp benar,muka orang pelik,muka aneh dan pelik,motor pelik imej,mitos pelik,mitos haiwan zaman dulu,Nama-nama benda orang tempat Teraneh didunia,negara paling ganjil,negara paling pelik,org plg menakutkan,org ganjil d dunia,Orang yang pelik tapi benar,orang terpelik didunia,orang pelik dan aneh didunia,orang pelik dan ajaib,orang orang pelik,Orang aneh ganjil,objek paling cair di dunia,negara yg sangat di geruni,negara yg mempunyai air terjun yang cantik,negara yang pelik di dunia,Negara yang mempunyai laut yang unik 2016,Negara terpelik,negara pelik di dunia,mitos binatang pelik,fakta pelik jepun,fakta sejarah yang pelik,fakta tentang mitos pelik dunia,fakta unik dan pelik,fakta y pelik,dunia pelek,fakta menarik tentang orang pelik,empangan terdalam di dunia,Fakta haiwan paling pelik didunia,fakta pelik tapi benar,Fakta menarik dunia malaysia,gambar barang ajaip,empangan yang terkenal di Malaysia,fhoto kalimah Allah seluruh dunia yang ditemui,fakta elektrik dalam tumbuhan,empangan terbesar dimalaysia,dunia pelik and ganji,empangan terbesar di,empangan air terbesar di dunia,Empangan air besar did malaysia,Empamgan paling besar di dunia,fakta pelik binatang,Dunia pelik yang menakutkan,dunia pelik sungai,fakta pelik dan aneh,fakta pelik setiap negara,fakta pelik dan menarik di dunia,fakta pelik tapi benar dunia,dwonlaod binatang pelek di dunia,Dunia pelik dalam islam,fakta pelik tentang haiwan,fakta perkara pelik,empangan terbesar dan dalam,fot haiwan mitos tapi wujud,Gambar benda pelik apa tu,gambar air terjun di brazil gambar arab allah,gambaq pelik diindon,GAMBAE YANG ANEH GENGIL,gamba pelik,gamba bukit yang pelik,gamabr benda ajaib di dunia,gajet pelik di jepun,gajet pelik di dunia,foto2 haiwan pelik,foto2 cantik manarik dan indah,foto yang ganjil,foto tenoat aneh,foto tempat yang pelik didunia,foto pokok unik cantik,gambar ajaib d dunia,foto bangsa di amazon yang pelik,gambar benda paling besar dunia,gambar benda ajaib,gambar barang pelik,Gambar barang paling berkuasa,gambar awan pelik berbentuk air terjun,Gambar awan besar disarawak,gambar aneh yg berlaku dibumi ini,gambar aneh yang terdapat dalam laut,Gambar aneh percuma,gambar aneh di dunia naga,gambar aneh ajaib menakjubkan,gambar aneh,gambar ane,gambar allah yang indah dan menakutkan manusia,foto pokok tercantik di dunia,foto pokok dunia,foto empangan terbesar di dunia,foto empangan dunia,Foto bukti kewujudan naga,foto binatang pelik,foto benda pelik,foto benda paling ajaib didunia,foto benda aneh di dunia,foto benda ajaib di dunia,foto benda ajaib,foto barang berbentok pelek,foto aneh dan pelik,Foto alam tunjuk Allah ada di malaysia,Foto alam tunjuk Allah ada,foto alam plik,foto foto aneh dan ganjil,foto foto pelik,foto perkara aneh terbaru 2016,foto perayaan yang pelik dan ajaib di indonesia,foto pelik tapi benar,foto pelik dnan aneh,foto pelik aneh ajaib,foto orang pelik,foto muka pelik di dunia,foto laut pelik,foto koleksi aneh yg pernah d temui,foto tasik tercantik didunia,foto hutan semulajadi paling cantik,foto haiwan terbesar,foto haiwan berbahaya,foto haiwan aneh,foto ajaib di dunia,Dunia aneh dan cantik,cerita kejadian yang tak pernah ditemui,cerita aneh di dunia,cerita aneh dan,Cerita aneh dah pelik,cerita alam ajaib,cerita ajaib di malaysia,cari koleksi gambar2 aneh di dunia,cantik yang pelik,bumi pelik,bukti wujudnya dunia lain,bukti kewujudan makhluk asing,bukit yg unik ciptaan allah,bukit ajaib di malaysia,buah terpelik dan unik di dunia,buah pelik dan aneh,Bnde pelik,cerita aneh dunia,cerita aneh terkini,cerita kejadian pelik,cerita hidupan laut paling ganjil,cerita ganjil tapi benar,cerita ganjil dari lautan luas,Cerita ganjil dan aneh seluruh dunia,cerita fakta menarik melayu,cerita fakta menarik bahasa melayu,cerita dan kisah pelik,cerita cerita pelik,cerita binatang aneh dan ganjil,cerita benda aneh,Cerita benda ajaib dunia,cerita benda ajaib,cerita benar dan pelik dunia,cerita aneh yg belaku com,bnda2 pelik,bnda paling pelik di dunia,BERITA TENTANG DUNIA PELIK MENYERAMKAN DAN MENGERI,Berita Tentang Dunia pelik aneh Dan menyeramkan,berita tentang benda peli,Berita pelik terkini dunia,berita pelik dan lucu seluruh dunia,berita pelik dan aneh,berita oelik,berita dunia pelik,berita bergambar binatang pelek,berita aneh dan pelik,berita aneh dan ganjil,bentuk gunung pelik,bentuk awan yang ganas image download,bentuk allah di air terjun hutan amazon,bende pelik dalam dunia israel,berita terkini,Berita yg pelik berlaku hari ini,blog kisah2 pelik,blog bende pelik,blog aneh dan pelik,bintang ganjil di dunia,binatang pelik laut dalam,binatang pelik kutub,binatang pelik di arab,binatang pelik dan bahaya,binatang lucu dan pelik,binatang ganjil com,binatang gan,binatang anrh dan berbahaya,binatang anih,binatang aneh pelik,binatang aneh dan ganjil,bende pelak,cerita kisah air sungai jernih,download video naga pelik tapi benar,cerita yang pelik dan aneh,cerita yang paling best di dunia,cerita terpelik dan gambar pelik,Cerita tentang perkara aneh trjadi,cerita tentang perkara ajaib dalam dunia,cerita tentang kewujudan tumbuhan,Cerita tentang haiwan kisah,cerita tempat bersejarah pelik,cerita tasik misteri di dunia,cerita seram dunia2016,cerita seram dan aneh seluruh dunia,cerita sej pelik,cerita perkara aneh,cerita pelik terkini 2016,cerita pelik tapi benar terbaru,cerita-cerita pelik di dunia,cerita2 pelik,download potoh pelik2,download jenis ikan aneh di dunia,Downland benda aneh di malaysia,di mana dajjal di kurung menurut al QUR\AN,di malaysia tempat yg bahaya,dalam alquran tentang pohon pelik,crta pelik,corak awan ganjil,ciptaan yg pelik,ciptaan yg aneh ganjil lucu,ciptaan terpelik di dunia,ciptaan pelik orang amerika,ciptaan paling pelik,ciptaan ganjil allah,ciptaan allah yang pelik,cerita pelik tapi benar,cerita pelik tapi ajaib,cerita palik tapi benar usa,cerita orang pelik tapi benar,cerita orang pelik,cerita ngeri di seluru dunia,cerita mitos tapi benar,cerita mitos haiwan ajaib,cerita mitos di malaysia,cerita mistik hantu di eropah,Cerita misteri yg menarik tentang sungai amazon dalam bahasa malaysia,cerita menarik tentang alam yang indah,cerita manusia gunung,cerita makhluk ganjil di sarawak,cerita lagenda dunia,cerita lagenda,cerita kisah pelik berlalu didunia,cerita paling,cerita paling best didunia,cerita pelik seluruh dunia com,cerita pelik luar negara,cerita pelik ganjil,cerita pelik fakta menarik,cerita pelik dunia bahasa melayu,cerita pelik didunia,cerita pelik di zaman dahulu,cerita pelik di hutan sarawak,cerita pelik dari luar negara,cerita pelik dan lucu,Cerita pelik dan aneh dunia,cerita pelik dalam dunia,cerita pelik com,cerita pelik aneh,cerita paling pelik didunia,cerita kisah pelik,kisah pelik tapi benar dunia,kisah pelik taufan,lukisan makhluk ganjil ngeri dan menakutkan,kisah pelik terbaru seluruh dunia,lukisan nama allah tercantik di dunia,lukisan kawasan ganjil,kisah pelik indonsia,kisah pelik misteri,kisah pelik t,kisah pelik manusia,kisah pelik malaysia,lelaki pelik,legenda haiwan besar lombong mines kembangan,lukisan haiwan yang tidak pernah wujud,legenda berlaku dia malaysia,kisah pelik jepun,kisah pelik di sarawak,lukisan suasana tumbuhan pelik dan ganjil,kisah pantai didunia,lukisan pelik tapi benar,kisah paling pelik,kisah paling lucu di dunia dalam bahasa melayu,kisah nyata yg menakjubkan dan pelik,kisah mistis di sarawak,mahkluk aneh ditemui di malaysia,kisah misteri seluruh dunia,kisah misteri mukah sarawak,kisah misteri haiwan pelik,kisah misteri gadis berkulit jernih,kisah pelik d indonesia,kisah pelik hari ini,kisah pelik dan aneh tapi menyeramkn,kisah pelik di negara kita,lukisan pelbagai jenis tumbuhan ajaib,kisah pelik di malaysia,kisah pelik di bumi,kisah pelik dan paling aneh,kisah pelik dan misteri,kisah pelik dan menyeramkan di dunia,kisah pelik dan menarik,lukisan sebuah taman ajaib,kisah pelik dan best,kisah pelik dan benar di malaysia,kisah misteri dunia yang pelik,kisah pelik terjadi,laut paling pelik tapi benar,laut yang paling cantik,koleksi kisah ajaib,laut yang paling masin di dunia,laut yg misteri,koleksi gambar sungai yang cantik,lautan ajaib di dinia,koleksi cter pelik misteri dan aneh,lautan ajaib dunia,koleksi cerita seram lagenda malaysia,koleksi cerita pelik,lautan paling cantik dn aneh,koleksi cerita aneh,lautan paling dalam di dunia,kolam pelik tapi unik,laut yang aneh di dunia,koleksi kisah seram sedunia,lautan seram dan pelik,laut paling masin,laut paling dalam dunia,laut terindah di dunia tapi bahaya,langit bentuk pelik,lagenda purba,lagenda pokok ajaip,lagenda laut paling ganjil,lagenda di sarawak yang misteri,kuih pelik sedunia,kuasa kuasa ajaib dunia,kuasa ajaib yang wujud di muka bumi ini,kota indon kotor ketimbang kota malaysia 2016,koleksi perkara pelik,Kolam air panas di malaysia yang di bawah muka bumi,kisaj seram dan ajaib,Kisahbenarberlakudiindonesia,kisah seram terbaru 2016 malaysia,kisah seram dan pelik tapi benar,Lautan terdalam dan ganas didunia,lautan yang pelik,kisah seram benar 2016,kisah seram batu aneh,kisah seram air terjun kota tinggi,kisah sejarah zaman dahulu tentang alam,leganda manusia paling gemuk com,kisah zaman haiwan aneh purba singapurw,kisah sejarah paling pelik,kisah pokok aneh,kisah pling ajaib d dunia,kisah pelik zaman dahulu,kisah sungai yang pelik,kisah terpelik di dunia,Lautan paling dalam di malaysia,kisah2 menarik di malaysia,kisah2 cerita pelik panas,kisah2 benar dan aneh,kisah-kisah pelik di dalam al-quran,kisah-kisah pelik dan menyeramkan,kisah-kisah barang lagenda,lautan paling luas di malay,kisah yg pelik,kisah yg ganjil,KISAH YANG GANJIL,lautan tercantik didunia,kisah unik dan menakjubkan di dunia,kisah terseram di seluruh dunia,kisah pelik yg trbaru yg dijumpa oleh manusia,kisah misteri dunia malaysia,kejadian yang dahsyat pernah berlaku di malaysia,kejadian misteri aneh pelik,kejadian mesteri hantu di arab,kejadian luar biasa yang berlaku di bumi manusia,kejadian kejadian pelik,kejadian kebetupan paling pelik dalam sejarah,Kejadian aneh yg berlaku d seluruh dunia,kejadian aneh yang berlaku di malaysia,kejadian aneh yang berlaku di dunia,kejadian aneh yang berlaku 2016,kejadian aneh pelik tapi benar,kejadian aneh malaysia,kejadian aneh dudunia,kejadian aneh diserata dunia,kejadian aneh dimalaysia,Kejadian aneh dan pelik didunia bahasa melayu,kejadian misteri berlaku di malaysia,kejadian paling aneh dalam dunia,kejadian pelik 2016,Kejadian yang aneh berlaku di dunia,kejadian pelik yg berlaku di sarawak,kejadian pelik tapi benar dan unik,kejadian pelik tapi aneh,kejadian pelik malaysia,imej air terjun di sarawak,kejadian pelik di sarawak,kejadian pelik di pelik d,kejadian pelik di dunia terkini 2016,kejadian pelik dan seram,kejadian pelik dan benar,Kejadian pelik dan aneh youtube muka bumi,kejadian pelik dalam dunia,Kejadian pelik d luar negara,kejadian pelik berlaku,kejadian aneh ciptaan allah,kejadian alam yamg pelek,kalimah allah yang indah,kalimah allah air terj,kalimah ajaib pada alam,Kajadian pelik,jenis jenis benda ajaib,jenis batu yang pelik,jejak nabi musa di laut merah,info tentang rahsia dlm laut,info menarik negara yang pelik,indonesia pelik com,imej taman semulajadi yg indah,imej pokok aneh seram,imej pelik di dunia,imej manusia yang paling wangi di dunia,imej haiwan yang terbesar di dunia,kalimat Allah air terjun amazon,kaum yg pelik,kawasan ajaib,kejadian ajaib dunia,keindahan alam semulajadi yang aneh,keadaan laut terseram sepanjang masa,kawasan yang berbahaya di dunia,kawasan tinggi yang pling bahaya di dunia,kawasan tinggalan yang seram,kawasan pelik didunia,kawasan pelik 2016 di malaysia,kawasan paling wangi didunia,kawasan paling panas dekat malaysia,kawasan paling berbahaya di dunia,kawasan ganjil dan nenarik,kawasan digeruni di kuching,kawasan di bumi yg miateri,kawasan aneh,imej benda ajaib,kejadian yang paling pelik di dunia,kisah misteri di kuching,kisah dunia hari ini,kisah dunia 2016,kisah dunia - tempat merbahaya,kisah dongeng melayu,kisah ciptaan dunia,kisah benar yang pelil berlaku di dunia,kisah benar yang jarang berlaku,kisah benar tentang dunia,kisah benar manusia pelik,kisah benar manusia menakutkan,kisah benar manusia berkuasa,kisah benar makhluk aneh,kisah benar lukisan ajaib,kisah benar kawasan yang aneh,kisah benar hari ini di sarawak,kisah ganjil di dunia,kisah haiwan anih,kisah haiwan misteri,kisah misteri dan ajaib,kisah misteri ajaib didunia,kisah menarik tentang al quran,kisah menarik di dunia,Kisah menakjubkan dan pelik,kisah makhluk ganjil,kisah kisah pelik berlaku di sarawak,kisah kisah pelik aneh dan misteri,kisah kisah haiwan zaman dahulu,kisah kisah benar dan pelik hutan amezon,kisah kewujudan makhluk aneh hari ini,kisah kejadian yang unik berlaku,Kisah Hidupan Ganjil Di Dunia,kisah hantu benar sarawak,Kisah haiwan paling berbisa - mitos,kisah benar disunia,kisah benar diindon,kisah ajaib yang berlaku di bumi,kisah ajaib di dunia,kisah ajaib dan pelik infiniti,kisah 7 benda ajaib di dunia,kewujudan naga gambar,kewujudan makhluk asing dibumi laut,kewujudan makhluk asing,kewujudan kisah kisah aneh,kewujudan dunia,kewujudan air terjun,Kesah benar tentang mahkluk dalam air masin,Kesah benar binatang lahir yang ganjil ada gambar,kenapa haiwan pelik ade dunia com,kek paling besar di dunia,Kejadian yg aneh dn unik,kisah aneh,kisah aneh alquran,kisah aneh berlaku di bumi,kisah benar di seluruh dunia,kisah benar di dunia,Kisah benar benda pelik,kisah benar aneh,Kisah benar ajaib,kisah batu pelik,kisah anih,Kisah aneh tentang malaysia,kisah aneh tapi benar,kisah aneh pelik tapi benar,kisah aneh pelik misteri dan seram sedunia,kisah aneh pelik,kisah aneh n pelik,kisah aneh malaysia,kisah aneh di sarawak,kejadian yang pelik akan berlaku di malaysia
{ 9 comments… add one }
 • Iesya Dyana 31/05/2015, 11:51 am

  Ape bendenya yang pelik????

  Air Terjun x pelik.. (Mungkin ia slh anggap ke apa ke)
  Antartika x pelik.. Apa yang pelik tentang keluasan negara?
  Tasik x pelik.. Ia lihat begitu kerana putaran angin yang kuat
  Tanah? Mengapa dengan tanah? Mengapa? Kerana ia tidak ditutupi salji? HAH! Tolonglah!!
  Pokok bukan aneh… Pokok bukan sarang makhluk asing.. Ia hanya dibentuk seperti itu kerana Allah yang membuat bentuknya seperti itu..
  Pantai juga tidak aneh.. Walaupun pasirnya di tolak ke ATAS, masih tiada bukti yang ia aneh.. (Mungkin air laut terdapat bencana yang bahaya dan boleh menolak pasir ke atas?
  Kawah Meteor? amende la…. Ia hanya kerana tahi bintang yang terjatuh…
  Gunung Roraima di Venezuela, Brazil! Ia hanya tanah tinggi!! Fikirlah sikit!!
  Pintu ke Neraka? Fikir, fikir! Fikir!! Allah Maha Berkuasa tidak akan meletakkan Neraka Di SANA! Mengapa? Kerana ia panas dan terdapat api paling panas di dunia sbb itu kah kamu memanggilnya NERAKA?! Jangan nak mengarut!!!

  Dan aq nk tanya….. Kau tahu ke tak apa maksud “Pelik” dan “Ciptaan Allah”?

  Cuba fikir dulu!

  • zulaiqah 25/07/2015, 5:09 am

   Betul tu..

  • Ikhwan Danial 09/03/2016, 10:16 am

   Tahu la mnde ni semue ciptaan allah.tp jgnla emo sgt komen tu.atau ko ni sakit mental?

   • aiman hafizan 15/03/2016, 9:48 am

    janganlah nak Emo sangat . Dia hanya nak menerangkan fakta je. Kalau dia dah salah betulkan bukan memarahi lagi. Come on lah. Kita semua saudara.

  • grunge 18/04/2016, 10:05 pm

   Ntah pape ntah…rasenye budak pompuan ni yg plik..

  • Iwan 09/05/2016, 4:54 pm

   Haih..Apa yang nak marah sangat ni? Rilek la.. Pelik pulak aku tengok orang camni

 • SAKINAH 21/07/2016, 11:16 am

  SERIUS BUDAK IESYA NI YG PELIK, AKU RASA DIA PATUT ADA DALAM LIST PELIK NO.1 DUNIA. HAHAH. BENDA KECIK PUN NK EMO .. PERIOD KE KAK

 • jagungbakar 23/07/2016, 10:48 am

  budak iesya tu eksen sangat.kalau ko pandai sangat ko buat la blog sendiri dan entrikan cerita yg lagi pelik2 berserta bukti bergambar sekali.
  kita tunggu!

 • Mikailsoufi 24/07/2016, 4:20 pm

  Ooo xpa2.. Datang bulan tu.. Theee hehe.

Leave a Comment