≡ Menu

Hati-hati Supplier PENIPU !!!

by : Cikgu Hafis

Supplier PENIPUSupplier PENIPU!!! Alert pada semua yang menjalankan dropship di bulan Ramadhan!

Sepanjang saya membuat carian supplier, saya beberapa kali hampir tertipu…TETAPI ada tips untuk kenal pasti mereka ini lebih awal…

1) Elakkan supplier yang tidak berikan no. phone.
2) Kalau bagi no phone pun tak angkat
3) Nak layan SMS jer

Mereka ni ada juga strategi nak perangkap dan filter mangsa…

Modus operandinya begini…

Bila anda call mereka tidak akan angkat phone dan segera SMS anda seperti “Siapa ni?” <– teknik filter! Tujuannya mereka nak sort customer / mangsa mereka dahulu supaya tak dihubungi oleh mangsa lama yang dah sedia nak maki hamun mereka ni!

Anda pun respond “Saya Ahmad…nak tanya pasal kuih raya!” dan cepat-cepat mereka respond “Ooo boleh minta email nanti saya send katalog” <–Perangkap dah mengena! Jadi mereka tahu anda bukanlah mangsa sebelum ni dan mereka pun send katalog mereka tersebut pada anda.

Penipuan bermula: Anda pun mulalah pasarkan produk mereka dengan harapan ada order dan boleh dropship dengan mereka. LAST-LAST bila buat bayarn pada mereka, mereka tak hantar barang tersebut. Customer anda memekak pada anda..nak tak nak anda kena buat full refund!

Penipu Kenyang dengan DUIT HARAM: Lepas tu anda call punya call, sms punya sms tak kan dijawab lagi..lepas sebulan number tu pun dah takde! Si PENIPU jadi kaya tapi tak pernah PUAS (duit haram mana pernah cukup!)

Buat anda yang deal dropship di bulan Ramadhan ni…hati-hati ya!

Kalau nak supplier yang boleh dipercayai, refer Sini

ps: “SHARE” info ni juga pada kawan2 anda yang nak mula buat bisnes di bulan Ramadhan menggunakan model bisnes Dropship ni! Moga dapat membantu mereka!

jobs from - my.neuvoo.com   bunting-murah

Incoming search terms:

dropship engine penipu
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment